22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Klavye yok, fare yok!

Microsoft'un 'sihirli' bilgisayarı 'Surface' 2008 kışında piyasada olacak. ..

Öyle bir bilgisayar düşünün ki, klavyesi yok, fare kullanmanıza gerek yok. Bir bilgisayarla yapmak istediğiniz her şeyi parmaklarınızın ucuyla veya bir kalemle, hatta bir suluboya fırçasıyla bile yatay duran ekrana dokunarak yapabiliyorsunuz.

Microsoft bu dudak uçuklatan en son teknolojisini 2008 kışında piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor.

Yeni 'Surface' en çılgın fikirleri bir araya getirerek bilgisayarların artık sadece ev ve ofisimizde değil, yemek yediğimiz kafeler ve restoranlarda da hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacağını gösteriyor.

Surface'ın yatay ekranına fotoğraf makinenizi koyduğunuz an içindeki fotoğraflar masaüstüne saçılıyor. Bir restoranda menüden seçtiğiniz yemekleri parmak uçlarınızla tutup yine ekranın üzerine bıraktığınız kredi kartınızın içine sürükleyerek hesabı ödemiş oluyorsunuz.

'Surface' hangi meslek grubunu daha çok etkileyecek bir gelişme bilinmez ama bizce garsonlar kendilerine yeni işler aramaya başlamalı.


aa
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 14:47:06
Güncelleme :1 Haziran 2007 Cuma 14:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ali bayram IP: 212.175.112.xxx Tarih : 1.06.2007 18:54:59
bu kadar da olmaz garsonlar işsiz kalırsa bunların aileleri var onlarda aç kalacak ondan sonra hırsızlık kapkaç yolsuzluk bunların vebalini kim ödeyecek microsoft ta selam biz çıkaracakları yeni bilgisayarları kullamicaz bizim insanlarımız işsiz kalacak bunu kabul edemeyiz....