16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

KOBİ borçlarına yeni teklif

Küçük ve Orta boy İşletmeler'in (KOBİ) borçları için CHP'den yeni bir kanun teklifi sunuldu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, geçen dönem mali sektöre borcu olmayan, ancak elektrik, doğalgaz, telefon, vergi ve SSK prim borcu bulunan KOBİ'lerin borçlarının ödenmesine kolaylık sağlanmasını öngören kanun teklifini, yeniden TBMM Başkanlığına sundu.

Tütüncü, TBMM'de yaptığı basın toplantısında, Türkiye'de işsizlik, yoksulluk ve açlıkla mücadelede KOBİ'lerin stratejik önemi bulunduğunu vurguladı.

Geçen dönem, ''Anadolu Yaklaşımı'' adıyla çıkartılan yasayla, KOBİ'lerin hem mali sektör, hem de elektrik, su, doğalgaz, telefon vergi ve SSK prim borçlarına ödeme kolaylığı getirildiğini belirtti.

Tütüncü, buna karşılık mali sektöre borcu bulunmayan, ancak sayılan diğer kalemlerde borçlu olan KOBİ'lerin, yasa kapsamı dışında tutulduğunu ifade ederek, bu durumun çok büyük haksızlığa neden olduğunu söyledi.

TBMM Başkanlığına sundukları yasa teklifinin, söz konusu sorunları giderme amacı taşıdığını dile getiren Tütüncü, ''Teklif, mali sektöre borcu olmayan, ancak elektrik, doğalgaz, telefon, vergi ve SSK prim borcu bulunan KOBİ'lerin
borçlarının ödenmesinde de aynı kolaylığı sağlamayı öngörüyor'' dedi.

Tütüncü, ''Anadolu Yaklaşımı'' adı verilen yasanın, geçen dönem komisyonda görüşmeleri yapılırken Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın konuya sıcak baktığını belirterek, ''Tabii o dönem bakan değildi. Öyle sanıyorum ki Bakan Çağlayan, bu yasa teklifinin stratejik önemini ve anlamını Türkiye'de en iyi bilen insandır. Umut ediyorum gereğini en kısa sürede yerine getirecektir'' diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 12:57:39
Güncelleme :28 Eylül 2007 Cuma 19:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?