19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

KOBİ'lere 350 milyon YTL

Ekonomik krizden etkilenen KOBİ'lere 350 milyon YTL sıfır faizli destek kredisi verileceği belirtildi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, reel sektöre destek kredisinden KOBİ'lerin yanı sıra imalatçı esnaf ve zanaatkarların da yaralanabileceğini açıkladı. Çağlayan, KOSGEB'in sıfır faizli cansuyu desteğinden faydalanmak isteyen KOBİ imalatçı esnaf ve zanaatkarların 26 Kasım Çarşamba gününden itibaren Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Şekerbank, TEB ve Fortisbank şubelerine başvurabileceğini bildirdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, "Cari faizlerin yüzde 25'leri geçtiği, krediye ulaşmada, finans desteği bulunmasında sorun yaşandığı ifade edilen bugünlerde 350 milyon YTL'lik bir kredi hacmi oluşturulacak ve bu imalatçı esnaf ve zanaatkarlarımız ve KOBİ'lerimize sıfır faizle kullandırılacaktır. Yani KOBİ'lerimiz ile imalatçı esnaf ve zanaatkarlarımız kullanacakları krediyle ilgili tek kuruş faiz ödemeyecekler, kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak" dedi.

Sıfır faizli 350 milyon YTL'lik cansuyu kredisi desteğinden 9 çalışanı olan KOBİ'ler ile imalatçı esnaf ve zanaatkarlar 25 bin YTL'ye, kadın imalatçı ve zanaatkarlar 30 bin YTL'ye kadar ödeme alabilecekler. 9'dan fazla çalışanı olan KOBİ'ler ise 25 bin YTL'lik kredi tabanının üzerine çalışan kişi başına 2 bin YTL ek kredi talep edebilecekler. Üst limiti 100 bin YTL olan destekten 10 binden fazla KOBİ, imalatçı esnaf ve zanaatkarın faydalanması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?