15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

KOBİ'lere 4 yeni kredi

 Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), bir ay içinde, küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) "ihracat", "istihdam","gıda sektörüne yönelik makine teçhizat alımı" ile "deri sektörünün OSB'lere taşınmasına" ilişkin 4 yeni kredi kullandırmaya başlayacak.

KOSGEB Başkan Vekili Bayram Mecit, KOSGEB'in şubat ayı sonuna doğru, eş zamanlı olarak önce "ihracat" ve "istihdam" kredilerini uygulamaya koyacağını söyledi.Mecit, bu kredilerin açılmasından yaklaşık bir hafta sonra da "gıda sektörüne yönelik makine teçhizat alımı" ile "deri sektöründeki işletmelerin organize sanayi bölgelerine (OSB) taşınması" kredilerini de kullandırmaya başlayacaklarını kaydetti.

Söz konusu kredilerin sağlanacak anlaşmanın niteliğine göre Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank'tan üçü, ikisi veya biri aracılığı ile kullandırılacağını söyleyen Mecit, KOBİ'lere yeni açılacak bu 4 yeni kredinin tümünün sıfır faizli olacağını vurguladı. Mecit, faizi KOBİ'ler adına KOSGEB'in üstleneceğini anlattı.


aa
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2007 Pazar 12:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?