29
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

KOBİ'lere kredi desteği başlıyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, KOBİ'lere 350 milyon YTL'lik sıfır faizli can suyu kredisi desteğinin bugün başlayacağını bildirdi. 

Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB'in sıfır faizli can suyu desteğinden yararlanmak isteyen KOBİ'ler ile imalatçı esnaf ve sanatkarların krediye aracılık edecek Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Şekerbank, TEB ve Fortisbank'a başvurabileceklerini bildirdi.

Bakan Çağlayan, cari faizlerin yüzde 25'leri geçtiği, krediye ulaşmada, finans desteği bulunmasında sorun yaşandığı bu günlerde, 350 milyon YTL'lik kredi hacminin sıfır faizle kullandırılacağını kaydetti. Çağlayan, kredi faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını belirtti.

Sıfır faizli 350 milyon YTL'lik can suyu kredisi desteği kapsamında, 9 çalışanı olan KOBİ'ler ile imalatçı esnaf ve sanatkarın 25 bin YTL'ye, kadın imalatçı esnaf ve sanatkarlar 30 bin YTL'ye kadar kredi alabilecek. 9'dan fazla çalışanı olan KOBİ'ler ise 25 bin YTL'lik kredi tabanının üzerine çalışan başına 2 bin YTL ek kredi kullanabilecek. Üst limiti 100 bin YTL olan destekten, 10 binin üzerinde KOBİ'nin ve imalatçı esnaf-sanatkarın yararlanması hedefleniyor.

aa
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 23:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?