22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Koç Holding Migros'u satıyor

Dört sektöre odaklanacağız, Migros’u satıyoruz’

Koç Holding, yeni strateji planı çerçevesinde dayanıklı tüketim, enerji, otomotiv ve finans sektörlerine odaklanacak. Koç, Migros’un satışı için de JP Morgan’a yetki verdi.

Dünyanın en büyük 200 şirketi arasında yer alan Koç Holding, yeni strateji planı kapsamında öncelikli sektörlerini belirledi. Holdingin 15’inci kamuoyunu bilgilendirme toplantısında konuşan Koç CEO’su Bülent Bulgurlu, dayanıklı tüketim, finansal hizmetler, otomotiv ve enerjiye odaklanmaya karar verdiklerini söyledi.
Haberin devamı

En büyük iş birimleri olan dört sektörün konsolide cironun yüzde 87’sini oluşturduğunu belirten Bulgurlu, şöyle konuştu: “Dört sektör son 5 yıldaki ciro büyümemiz içinde yüzde 88 paya sahip olmuştur. Dolayısıyla almış olduğumuz karar, portföy yapımızda çok büyük bir değişiklik değil bu yapı içerisinde zaten en büyük ağırlığa sahip olan sektörlere daha da fazla odaklanmak anlamına gelmektedir. Stratejik planımızın temel prensipleri aynen geçerli olmaya devam etmektedir. Sadece içerisinde bulunduğumuz şartlar ve gelmek istediğimiz noktanın gereği olarak daha odaklı bir yapıya geçme kararı alınmıştır.”

Gıdaya yönelik perakende işini de ayrı bir gözle değerlendireceklerini ifade eden Bulgurlu, Migros’ta satış dahil her türlü alternatif için yatırım bankası JP Morgan’ı görevlendirdiklerini belirtti.

‘MİGROS SATIŞIYLA CİRO KAYBI YÜZDE 10 OLACAK’
Migros dışında perakende alanında başka satış düşünmediklerini kaydeden Bulgurlu, Migros ve Ramenka’ya ayrı ayrı teklif verilebileceğini söyledi. Bulgurlu, Migros’un satışıyla ilgili ciro kaybının yüzde 10 dolayında olacağını belirterek, satıştan elde edilecek kaynağın yeni satın almalar için kullanılacağını ifade etti.

‘PETKİM’E BAKIYORUZ, KARARI VERMEDİK’
Petkim ihalesine ilişkin dosyayı satın aldıklarını belirten Bulgurlu şunları söyledi: “Şirket doğal olarak değerlendirmesini yapacak ve kararını verecektir. Ana sektörlerimiz işinde olmaması nedeniyle çok ağırlıklı iş olarak gözükmüyor. Ama katılıp katılmama kararı çalışma sonucu ortaya çıkacaktır.”

‘KİM GELİRSE GELSİN İSTİKRAR SÜRER’
Türkiye’nin büyüme sürecine girdiğini ve ülkenin geleceğine inandıklarını vurgulayan Koç CEO’su, “2007 seçimler nedeniyle politik risklerin artacağı bir yıl. Seçimden sonra hangi hükümet gelirse gelsin, büyüme hızı ve istikrarın değişmeden devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

‘IMF İLE YOLA DEVAM EDİLMELİ’
IMF ile ilişkilerin aynı disiplin içinde sürmesi gerektiğini ifade eden Bulgurlu şöyle konuştu: “Sosyal güvenlik ve vergi gibi yapısal düzenlemeler hızla tamamlanmalı. AB ile müzakere sürecindeki yavaşlamayı geçici bir sıkıntı olarak değerlendirmekteyiz.”

ajanslar
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 13:14:23
Güncelleme :18 Haziran 2007 Pazartesi 13:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?