18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Koç'a 770 milyon dolarlık kredi

Koç Holding, topluluk çatısı altındaki şirketler tarafından kullanılmak üzere 2'si Türk olmak üzere 14 finans kuruluşunu kapsayan bir konsorsiyumdan yaklaşık 770 milyon dolar tutarında kredi temin etti.

Krizin etkilerinin yoğunlaştığı ekim ayından bu yana Türkiye'de gerçekleştirilen en yüksek borçlanma tutarına denk gelen kredi, 320 milyon dolar ve 339 milyon euroluk iki dilimden oluşuşor. Kredinin dolar bölümü 1 yıl, euro bölümü için de 3 yıl vade öngörülüyor. Açıklamaya göre, gerek euro, gerekse de dolar bölümü için 3 veya 6 ayda bir faiz ödeme opsiyonu bulunan kredide dolar dilimi için libor + yüzde 2,5, euro dilimi için de euribor + yüzde 4,5 yıllık faiz oranı olarak belirlendi.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu, "Pek çok dünya devinin bile kredi almakta zorlandığı bu günlerde, global kredi piyasalarında yaşanan zorluklar ve likidite sıkışıklığına rağmen 14 bankanın katılımıyla talep ettiğimiz tutarın üzerinde gerçekleştirdiğimiz bu işlem, Türkiye ve Koç Holding'e olan güvenin çok önemli bir göstergesi" dedi. Bulgurlu, ekonomik reformların devamı ve IMF anlaşmasının da devreye girmesiyle Türk şirketlerinin finansman kaynaklarına erişme imkanlarının kolaylaşacağını söyledi.

Aslan payı Aygaz'a

Koç Holding'in grup şirketlerine kullandırmak için temin ettiği bu 770 milyon dolarlık krediden aslan payını Aygaz alacak. Grup şirketlerinin İMKB'ye yaptığı açıklamalara göre kredinin 80 milyon dolar ve 53 milyon euroluk kısmı Aygaz, 55 milyon euroluk kısmı Türk Traktör, 10 milyon dolarlık kısmı Otokar, 20 milyon dolar ve 25 milyon euroluk kısmı ise Ford Otomotiv tarafından kullanılacak.

Referans
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 20:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?