30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

KOÇ'ların Haremlique ortaklığı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile eşi Caroline Nicole Koç iş ortağı oldular. Koç'lar, tekstilde yeni bir marka yaratmaya hazırlanıyor. 'Haremlik Tekstil Ürünleri' adlı bir şirket kuran Mustafa ve Caroline Koç'un, 'Haremlique' markası altında ev tekstil ürünleri üreteceği belirtiliyor. 

Üst gelir grubuna hitap etmesi beklenen şirketin, bir ortağı da finansçı Nil Banu Yentür oldu. 

Banu Yentür, Caroline Koç'un mensubu olduğu Giraud ailesine ait tekstil şirketlerini bünyesinde bulunduran, ancak daha sonra kapanan Ren Holding'de çalışıyordu. 400 bin YTL sermaye ile kurulan Haremlik Tekstil'in yüzde 35'i Mustafa Koç'a, yüzde 35'i Caroline Koç'a ve yüzde 30'u da Yentür'e ait oldu.

Osmanlı ve klasik müzik
Ev tekstil ürünlerinin ve aksesuarlarının imalat, ihracat ve ithalatını yapacağı belirtilen 'Haremlik Tekstil' için www.haremlique.com.tr adresinde bir de internet sitesi kuruldu. Site adresi, 14 Aralık 2007'de Koç Holding'e tahsis edildi. 

Sitede, Osmanlı dönemine ait bir başlık resmi gözüküyor, arka planda klasik müzik çalıyor ve "Mart'tan itibaren" ibaresi yer alıyor.


Edward's'la başladı
Haremlik Tekstil'de, iki yıl için Caroline Koç ve Banu Yentür'ün müdür olarak görev yapacağı belirtildi. 

Haremlik Tekstil ile birlikte Caroline Koç, mobilya sektöründen sonra ev tekstiline de girmiş oldu. 

Frederic W. Carl Giraud ve Hamdi Onar'la ortak olduğu Gikon Mobilya adlı bir şirketi bulunan Caroline Koç, daha önce de Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un 1994 yılında Türkiye'ye getirdiği ve İngiliz giyim zevkini yansıtan Edward's markasının yöneticiliğini yapmıştı. 

2000 yılında ise arkadaşı Zeynep Garan'la İlk Adım Çocuk Oyunları şirketini kuran ve İngiliz Mr. Play UK'den distribütörlük alarak, Yeniköy'de Play Barn adlı bir işyeri açan Koç, buradaki hisselerini 2003'te Play Barn'da işe resepsiyonist olarak başlayan Esin Uzunoğlu'na devretmişti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 13:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?