19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Kömür dağıtımı özelleşsin

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, kömür dağıtımının özelleşmesini istedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, sosyal yardım kapsamında ihtiyaç sahiplerine önemli katkıları olan ücretsiz kömür dağıtımı işine özel sektörün de dahil edilmesinin fayda getireceğini söyledi.

Hükümetin ücretsiz kömür dağıtımıyla önemli bir sosyal işlev gördüğünü, ancak bunu yerine getirirken sektörün içinde bulunduğu durumun da dikkate alınması gerektiğini hatırlatan Murat Yalçıntaş, "Önerimiz, kömürün kupon karşılığı dağıtılması ve kömür ticareti yapan kişilerin de bu dağıtım işinin içine katılmasıdır" dedi.

Başkan Yalçıntaş, ücretsiz kömür dağıtımı nedeniyle küçük kömür esnafının satışlarında yüzde 25 civarında düşüş yaşandığını, dağıtıma özel sektörün de dahil edilmesiyle mağduriyetin giderilebileceğini kaydetti.

"İstihdama katkısı yüksek"

Kömürcülük sektörünün Anadolu'da en küçük köylerde bile önemli bir geçim kaynağı olduğunun altını çizen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, "Kömürcülük sektörünün istihdama katkısı son derece yüksektir. Ancak son yıllarda kömürcülükle uğraşanlar, doğalgazın yaygınlaşması ve diğer nedenlerle sıkıntıya düşmüştür. Kömür satıp evini geçindirmeye çalışan, kapıda kamyonu ile iş bekleyen sektör çalışanları, kömür dağıtımı başladığı zaman işlerinin azalmasından endişe duymaktadırlar. Bu sebeple onların sesine kulak vermek gerekiyor" diye konuştu.

Başkan Yalçıntaş, kömürcülük sektörü çalışanlarının dağıtım işine katılması ile her türlü kontrol ve analizi yapılan kömürlerin daha sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabileceğini de belirtti. Yalçıntaş, bu sayede kömür kullanmayan yüzde 95'lik bölümün kötü hava solumasının önüne geçilebileceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:39:32
Güncelleme :25 Şubat 2008 Pazartesi 16:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞAMİL KORKUT IP: 85.103.185.xxx Tarih : 10.10.2008 09:44:17

YOKSULLARA YAKACAK VE GIDA YARDIMI YERİNDE BİR UYGULAMA ANCAK BU YARDIMI YOKSULDA ALIYOR ZENGİNDE BEN KÖMÜRCÜ ESNAFIYIM İŞLER MALUM BİRDE BİZLERDEN RAHATLIKLA KÖMÜRÜNÜ ALAN İNSANLARA BİLE BU SENE KÖMÜR VERİLDİ VE BUNU DENETLEYEN YOK. ADAMIN 3 KATLI 5 KATLI BİNASI VAR EMEKLİ VEYA ÇALIŞIYOR O BİLE BEDAVA KÖMÜR ALIYOR BEN ÖNCELİKLE BUNLARI KINIYORUM 2.Sİ BUNLARA BU YARDIMI YAPANLARI KINIYORUM. BEN YARDIMA KIZMIYORUM BİLAKİS MEMNUN OLUYORUM. BEN HAKSIZLIKLARA KIZIYORUM. ESNAF ZATEN KAN AĞLIYOR BİRDE DURUMU İYİ OLANLARDA BELEŞE KONUYOR KİMSE SES ÇIKARMIYOR. BU NEDENLE SAYIN YALÇINTAŞ'IN KÖMÜR DAĞITIMI TEKLİFİNE KATILIYORUM. TAM YERİNDE OLUR SAYGILARIMLA