22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Kral TV ve Cine 5 satılacak

TMSF 2008 yol haritasını belirledi. Buna göre, Sabah Grubu'nun ardından Uzan'dan alınan Kral TV ile Erol Aksoy'un Cine 5'i satılacak.

SABAH Grubu'nun satış ihalesini yıl sonuna kadar tamamlamayı amaçlayan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 2008 yılı satış stratejisini de oluşturdu. TMSF, Sabah Grubu'nun satışının ardından, doğrudan kontrolü altındaki Kral TV ile dolaylı kontrolü altındaki Cine 5 şirketlerini de satışa çıkarak, medya sektöründen tamamen çekilmeyi planlıyor.

Medya grubu şirketlerinin tamamını satarak, diğer tahsilat çalışmalarına ağırlık vermeyi planlayan TMSF, Sabah Grubu'nun satışının hemen ardından Kral TV'yi ve Uzan Grubu radyolarını satışa çıkaracak. Sabah Grubu'nun satışında ortaya çıkacak rakamlar, Kral TV ihalesi için de gösterge olacak.

TMSF, Kral TV'yi son olarak 3 Ekim 2005 tarihinde ihaleyi çıkarmış, ihalede tek katılımcı olan Çukurova Grubu'ndan 45 milyon dolarlık teklif gelmişti. İhalede rekabetin sağlanamaması nedeniyle ihaleyi iptal eden TMSF, yaklaşık iki yıl içinde kanala yeni yatırımlar yaparak, değerinin artmasını sağladı.

Kral TV'nin yeni yatırımlarla değerinin 100 milyon doları geçtiği tahmin ediliyor. TMSF ile Erol Aksoy arasında imzalanan protokol kapsamında, yönetimi Erol Aksoy'a verilen Cine 5 televizyonunun da gelecek yıl satılması planlanıyor. Protokolde, Erol Aksoy'un kanalı 2008 yılı sonuna kadar satacağına ilişkin hüküm bulunuyor. Eğer bu tarihe kadar kanalın satışı gerçekleşmezse, TMSF kanalı tek başına satma hakkını elde edecek.

Hüseyin Özay/Star
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 10:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?