30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Kredi kartı ‘cep’e girdi

Yes Türkiye ve ‘Swift’ teknolojisinin sahibi BankServ tarafından geliştirilen ‘mobil ödeme platformu’ ile artık kredi kartı ve mağaza kartı taşımaya gerek kalmıyor.

Cep telefonuna SMS ile gelen 2D Barkodu içerikli mesajı, üye işyerlerinde bulunan YES POS cihazları üzerindeki barkod okuyucuya yaklaştırarak alışveriş yapılıyor.


Yes Türkiye Genel Müdürü Murat Başara, dünyada ilk kez Türkiye’de başlatılacak olan Mobil Ödeme Sistemi’nin bir mağazadan herhangi bir kredi kartıyla yapılan bir alışveriş sürecinde SMS ile cep telefonuna gelen 2D barkod sinyali sayesinde, aynı anda o mağazadan bir kahve veya bir sinema bileti kazanmanın da mümkün olabildiğini söyledi.

İndirim de veriyor
Sistemin sağladığı bu imkâna şimdilik Mobilkupon denildiğini kaydeden Başara şunları söyledi:
“Hangi kredi kartından ödeme yapılacağına, kazanılan bonus ve indirim olanaklarına kadar üye iş yerlerinde yapılacak tüm alışveriş süreci daha da kısalıyor.
Bu sistem sayesinde alışveriş sadece cep telefonunun tuşlarına dokunarak, Yes Türkiye tarafından geliştirilen barkodlu okuma cihazlarındaki tek tuşla gerçekleşiyor. Bu mobil ödeme sistemini uluslararası standartlarda güvenli kullanım olanağı sağlıyor.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 07:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?