17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Krueger: Türkiye hızlı büyüme sağlıyor

Ankara - Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan yardımcısı Anne Krueger, Türkiye ve Brezilya’nın, gerçekleştirdikleri reformlar sonucunda çok daha hızlı ekonomik büyüme sağladıklarını söyledi.

Krueger, 1950’lerde Güney Kore’nin Asya’nın üçüncü en yoksul ülkesi olduğunu hatırlatarak, Güney Kore’nin olağanüstü bir ekonomik performans göstererek, dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer almasının beklenmedik bir gelişme olmadığının altını çizdi.

Sürdürülebilir büyümenin, geçici hızlı büyümeden daha önemli olduğunu vurgulayan Krueger, bir ülkenin, düşük ve istikrarlı bir enflasyon, kontrollü bir kamu maliyesi, yönetilebilir bir kamu borç yükü, sürdürülebilir kamu harcama düzeyi sağlamadan, sürdürülebilir bir büyümeyi gerçekleştiremeyeceğini ifade etti.

Krueger, sağlam bir mali sisteminin de sürdürülebilir kalkınmada önemli olduğunu belirterek, mali sektörün güçlendirilmesi için asgari sermaye gereksinimi düzeyinin yükseltilmesi ve bankaların yanlış bilgi vermesinin önlenmesi ve bu konularda sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 14:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?