18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Küçük otomobillere büyük rağbet

Otomotiv sektöründe pazar payını giderek genişleten A konsepti (küçük motor hacimli) otomobil piyasasına her geçen gün yeni bir model ekleniyor.

Türkiye otomotiv piyasasının yüzde 60'lık bir dilimini oluşturan A konsepti araçlara her geçen gün talep daha da artıyor. Benzin fiyatlarının pahalılığı insanları küçük hacimli otomobil almaya sevkediyor. Otomobil firmaları ise her geçen gün küçük hacimli otomobil piyasasına yeni bir model sunuyor. Bu büyük pastadan pay kapmak isteyen büyük otomobil firmaları küçük ama konforlu otomobillerle müşteri çekmeye çalışıyor.

Bu konseptte bulunan araçlar motorlarının küçük hacimli olması nedeni ile az benzin tüketmesi, şehir içi trafiğinde rahat kullanılması ve park kolaylığı gibi nedenlerden dolayı tercih ediliyor. Ayrıca uygun fiyatları da seçilme nedenleri arasında yer alıyor. Bu konseptte, Fiat Punto, Toyota Yaris, Mitsubishi Colt, Hyundai Getz ve Atos, Renault Modus, Kia ise Picanto modeli ile yer alıyor.

16 bin YTL'den başlayan fiyatları ile göz dolduran bu araçlar değişik donanım seçenekleri ile değişik müşteri kesimlerine hitap ediyor. Özellikle bayanların tercih ettiği küçük hacimli otomobiller, güvenlik donanımları ile de müşterisine güven veriyor. ABS, Airbag gibi güvenlik donanımlarının standart olduğu araçlarda CD çalar, otomatik vites, elektrikli cam ve yan aynalar ve deri koltuk bile bulunabiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 18:19:22
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 18:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?