22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Kuzey Irak yabancıyı etkilemez

Unicredit Piyasalar ve Yatırım Bankacılığı Bölüm Başkanı Edoardo Spezotti, Türkiye’nin Kuzey Irak’a girmesi halinde yabancı yatırımın olumsuz etkilenmeyeceğini söyledi.

Türkiye’ye yatırım düşünen şirketlerin ülkeye uzun vadeli baktığını söyleyen Spezzotti, "Bu durumun uzun vadeli yatırım yapmak isteyenler açısından tehdit oluşturacağını düşünmüyorum" dedi.


UNICREDIT Piyasalar ve Yatırım Bankacılığı Bölüm Başkanı Edoardo Spezotti, Türkiye’nin Kuzey Irak’a girmesi halinde yatırımcıları olumsuz etkilemeyeceğini söyledi. Türkiye’ye yatırım düşünen şirketlerin ülkeye uzun vadeli baktığını söyleyen Spezzotti, "Portföyümüzdeki yatırımcıları göz önüne aldığımızda henüz erken bir yorum olsa da ben bu durumun uzun vadeli yatırım yapmak isteyenler açısından tehdit oluşturacağını düşünmüyorum" dedi. Unicredit’in Türkiye gibi büyüme hikayesi yaşayan bir kuruluş olduğunu söyleyen Spezzotti, "Biz kendimizi bir İtalyan veya Alman bankası olarak görmüyoruz, bölgesel banka olarak görüyoruz" dedi. Spezzotti, "Türkiye’yi tanımlayabilecek en iyi kavram ’canlılık’. Bunu Avrupa’da görmek imkansız. Türkiye’ye bakışımız İtalya’ya bakışımızdan farklı değil. Türkiye’de bir Türkiye bankasıyız" dedi.

YATIRIMCILAR YAKIN TAKİPTE: Dünya yatırım raporuna göre Türkiye’nin 20.1 milyar dolarlık yabancı doğrudan yatırımıyla yedinci sırada yer aldığını belirten Spezzotti bu rakamı tutturmanın büyük bir başarı olduğunu söyledi. Unicredit tarafından İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Proje Finansmanı Toplantıları’nın ikincisinde konuşan Spezzotti, "Türkiye’nin GSYİH son derece güçlü, büyüme oranı son derece etkileyici. Türkiye daha önce hiç ilgilenmeyen ülkelerin bile gündemine girdi" dedi.

AVRUPA’NIN BAŞARI HİKAYESİ: Spezotti, "Türkiye yatırımcıların beklediğini fazlasıyla karşılıyor ve veriyor. Türk hükümetinin istikrarı, para politikası ve ekonomik reformu sayesinde Türkiye, gelişen Avrupa’nın en önemli başarılı hikayelerinden biri haline geldi" dedi. Hükümetin özelleştirme politikalarını izlediklerini Spezotti "EMEA operasyonlarımızın net gelirinin yüzde 16’sını oluşturan Türkiye, grubun bir bütün olarak başarısına da önemli katkıda bulunuyor" dedi.

Mersin Limanı bizim hedefimize hizmet etti

İKİ diğer bankayla birlikte Mersin Limanı’nın özelleştirilmesi projesinde 600 milyon dolarlık katkıda bulunduklarını söyleyen Spezotti, Mersin Limanı’nın Türkiye’deki en önemli limanlardan biri olduğunu ve bunun kendi hedeflerine hizmet ettiğini söyledi. Amaçlarının Türkiye’nin temel altyapı varlıklarının yatırımına katkıda bulunmak olduğuna dikkat çeken Spezotti, Fraport projesinde yine iki farklı kuruluşla birlikte 600 milyon Euro’luk bir destek sağladıklarını, bu şekilde Antalya Havaalimanı’nın 3 terminaline katkıda bulunduklarını söyledi.

Hürriyet/Ayşegül AKYARLI GÜVEN
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 10:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?