31
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Lehman Brothers'ta büyük kayıp

ABD'nin önemli yatırım bankalarından Lehman Brothers hisseleri, dün itibarıyla yüzde 45 oranında değer kaybına uğrayarak, tarihinin en büyük düşüşünü yaşadı.

Son kayıplarla birlikte, yatırım bankasının hisseleri Şubat ayından bu yana, yaklaşık beşte dört oranında gerilemiş oldu.

Dün yaşanan kaybın en temel nedeni olarak, Wall Street Journal gazetesinde yer alan ve Lehman Brothers ile bu bankayı satın almak isteyen Kore Kalkınma Bankası arasındaki görüşmelerin dondurulduğu haberi gösteriliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin bu dördüncü büyük yatırım bankası, geçtiğimiz yıl içinde, emlak kredi piyasasına yaptığı büyük yatırımlardan ötürü yüksek miktarda zarar etmiş, küresel düzeydeki kredi krizi nedeniyle de nakit eksiğini kapatamamıştı.

Son günlerde Fannie Mae ve Freddie Mac gibi Amerikan emlak kredi piyasasının yarısını elinde tutan bankaların Hazine bakanlığınca devralınması da, dikkatlerin Lehman Brothers üzerinde daha fazla yoğunlaşmasına neden oldu.

Bu arada, Lehman Brothers hisseleriyle, Kore Kalkınma Bankası'nın yanı sıra, Japonya, Çin, Katar ve Abu Dabi'li yatırımcıların da ilgilendiği yolunda haberler de yayılıyor.

Lehman hisselerindeki düşüş Wall Street'te işlem gören birçok başka hissenin de düşüş yaşamasını beraberinde getirdi.

bbc
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 13:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?