19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

'Libananco'nun büyük ortağı Uzanlar'ın adamı'

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Libananco'nun yabancı sermaye olmadığının ortaya çıktığını belirterek, ''Ortağı Ali Cenk Türkan, Uzan Grubu'nun adamı... Onların adına hareket eden kişi. Bu iki gerçek bile davanın temelsizliğini gösteriyor'' dedi.

Ertürk, Libananco'nun Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik'in ortağı olduğu gerekçesiyle Türkiye aleyhine açtığı 10 milyar dolarlık davanın, Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Çözümü Merkezi (ICSID) tarafından kayda alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, konunun dolaylı olarak TMSF'yi de ilgilendirdiğini söyledi.

Söz konusu gelişmeyle ilgili kendilerine henüz resmi bir metin gelmediğini ancak, Fon avukatlarının böyle bir bilgi aldığını kaydeden Ertürk, ''Tabii bu sürecin daha başı. Asıl önemli olan bundan sonraki süreç. Bundan sonra iyi savunmak, şirketin iddialarının yanlışlığını iyi göstermek lazım'' diye konuştu.

Ahmet Ertürk, davanın haksız yere açılmış bir dava olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
''Yabancı sermayeyle ilgisi yok. Yatırım yaptıklarına dair bir bilgi, belge sunamıyorlar. Dolayısıyla yabancı sermaye olmadığı ortaya çıktı. Şirketin en büyük ortağı Ali Cenk Türkan, Uzan Grubu'nun adamı... Onların adına hareket eden kişi. Bu iki gerçek bile davanın temelsizliğini gösteriyor. Deliller çok açık, çok net. Onun için çok zorlanma olacağını zannetmiyorum.''

Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 18:15:42
Güncelleme :21 Nisan 2006 Cuma 18:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?