22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Lockheed'ten füze savunma sözü

ABD'nin savunma sanayi şirketi Lockheed Martin'in Başkan Yardımcısı John Ward, Türkiye'nin, Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesine talip olduklarını belirterek, "tüm Patriot sisteminden oluşan yeni nesil uzun menzilli hava savunma sistemini, yabancı askeri satışlar yöntemiyle Türkiye'ye en kısa sürede yerleştirmeye hazırız" dedi.

IDEF 2007 Savunma Sanayi Fuarı çerçevesinde Ankara'ya gelen Lockheed Martin yetkilileri, AA muhabirinin, savunma sanayine ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin, coğrafi konumu itibarıyla hava ve füze savunma sisteminin önemini vurgulayan Lockheed Martin Başkan Yardımcısı John Ward, tüm Patriot füze sisteminden (PAC sistemi) oluşan yeni nesil uzun menzilli füze sisteminin, Türkiye'nin uzun menzilli hava ve füze savunma sisteminin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olduğunu belirtti. Ward, "Bu süreçte, Türk sanayinin de en çok katkıyı sağlayacak şekilde hava ve füze savunma sistemine dahil olmasını amaçlıyoruz" diye konuştu. Ward, şöyle devam etti:

"Tüm hava tehditlerine karşı Türkiye'nin bölge hava ve füze savunma sistemindeki yeni nesil Patriot gelişmiş yeteneği PAC-3 sistemi, füze fırlatıcılarına 16 füze birden yerleştirilebilme ve yüksek düzeyde isabet gücüne sahip bulunuyor.

PAC-3 füze sistemi, kitle imha silahları için silahlandırılmış Taktik Balistik Füzelere karşı en iyi savunmayı sağlar."

Öte yandan, Lockheed Martin'in Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı James Jamerson F-35'lerin Türkiye ile sanayi işbirliği şeklinde gerçekleştirileceğini belirterek, "5. Nesil olan F-35, Türkiye'nin hava savunmasını rakipsiz hale getirecektir" şeklinde konuştu.

İlk F-35 teslimatını Türkiye'ye, 2014'e kadar yapabileceklerini tahmin ettiklerini vurgulayan Jamerson şöyle devam etti:

"2014'e kadar olan süreçte, Türkiye'nin hava savunmasında, yeni temin edilecek olan 30 adet 'F-16 Blok 50+' uçağı, hava gücü açısından Türkiye'yi daha güçlü hale getirecektir. Çünkü bu F-16'lar en son sisteme sahip F-16'lardır."


aa
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 10:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?