16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Lokumcuların canı yanacak!

Tarihi evleri, hanları ve hamamlarının yanı sıra lokumları ile de ünlü olan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki lokumcular, artan yeni lokumculardan dolayı gelecek yıla umutsuz bakıyor.

Yıllık 1 ton üretim yapan asırlık İmren Lokumları sahibi Ali Sezer, yaklaşan kurban bayramından umutlu olduklarını söyleyerek, "Bayramlarda lokum satışları neredeyse yüzde 100 artıyor. Özellikle başka illerden bayramlarda toptan alım artıyor" dedi.

Sezer, kışın üretimin düştüğünü kaydederek, "Safranbolu lokumcularının en büyük avantajı turizm. Çünkü Safranbolu 12 ay turizmi canlı bir yer. Ancak son günlerde artan ve bugün 7-8'e ulaşan lokumcuların para kazanma şansı kesinlikle yok. Son yıllarda artan lokum üreticilerinden dolayı bugün bu sektördeki rekabet, işten bıkkınlığı ve kaliteden ödün vermeyi gerektiriyor. Biz firma olarak kaliteden ödün vermektense fazla olan şubelerimizi kapatıyoruz. Bu iş güzel, bu iş para kazandırıyor diye dışarıdan bakarak lokumculuğa başlanması sonucunda, gelecek yıl Safranbolu'da lokumcuların ticari ve mali açıdan canı yanacak. Bunu bugünden hissetmeye başladık. Safranbolu'ya bir tur geliyor, ama bu turdan 200 tane esnaf para kazanmak istiyor. Bu da beraberinde taviz vermeyi getiriyor. Bu taviz de fiyatları ister istemez aşağıya çekiyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 14:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?