28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Londra'dan Türk ekonomisine teklif

Londra Finans Merkezi'nden Sorumlu Belediye Başkanı Alderman David Brewer, Londra Finans Merkezi olarak Türkiye'nin ekonomik ve finansal açılımlarına çözümler sunabileceklerini söyledi. 

Alderman David Brewer, Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB müktesebatına uyum konusunda finansal sorunları halletmeye çalışırken, Türkiye ile birlikte çalışmak istediklerini kaydetti. 

Türkiye'de finans sektörünün liberalleştirilmesi çalışmalarını desteklediklerini ifade eden Brewer, liberalizasyonun daha fazla yenilik ve rekabet getirdiğini, modernizasyonu ön plana çıkardığını ve tüketiciye daha fazla seçenek sunduğunu anlattı. 

Türk-İngiliz İş Konseyi'nin de bu durumu desteklediğini belirten Brewer, ''Londra Finans Merkezi olarak Türkiye'nin ekonomik ve
toplumsal açılımlarına çözümler sunabiliriz'' dedi. Türk ve İngiliz iş çevrelerinin daha fazla ortaklık, fırsat ve kar için çalıştığını kaydeden Brewer, ''Daha önce olmadığı kadar geleceğimizin çok daha sıkı olduğunu görüyorum. Gelecek riskli olacak ama yetenek ve uzmanlığımızı birleştirebilirsek, İstanbul ve Londra olarak rekabeti yenmek daha fazla mümkün olacak'' diye konuştu.
aa
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 01:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?