16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Maaş promosyonlarında tercih

Kamuda, maaş promosyonlarının çalışanlar ile idare arasında nasıl paylaştırılacağını oluşturulacak özel komisyonlar belirleyecek.

Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı bürokratlarınca hazırlanan ve Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanması düşünülen Promosyon Genelgesine yönelik çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Kamudaki banka seçimleri ile promosyon paylaşımını belli standartlara bağlayacak taslak ile her kamu kuruluşunda maaş işlemleri birer komisyon kurulacak. Komisyonlar, idare yetkililerinin yanı sıra memur sendikaları, memur sendikası olmayan birimlerde de memurların kendi aralarından seçecekleri temsilcilerden oluşacak.

Yeni düzenlemenin ardından idarelerin, "Maaşta şu banka ile şu şartlarda sözleşme yaptım" deme uygulaması son bulacak. Maaşların yatacağı bankaların seçimi ve sözleşme koşulları, komisyonlar tarafından saptanacak.

Yeni sistemde, komisyonlar, gerçekleştirecekleri görüşmelerin ardından maaşların yatacağı bankalarla sözleşme imzalayacak. Bu sözleşmelerde, maaş karşılığında bankadan alınacak promosyonlara da yer verilecek.


aa
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 11:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?