15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Maaşlar eksik hesaplandı iddiası

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, memur maaşlarına yapılan artışın eksik hesaplandığını öne sürdü.

Resul Akay, yaptığı yazılı açıklamada, memur maaş hesaplamalarında yüzde 2,1 oranındaki enflasyon farklı ile yüzde 3 ve yüzde 4 oranındaki memur maaş artışı rakamının, maaşlara birlikte yansıtıldığını ve bu nedenle yapılan artışın eksik hesaplandığını iddia etti. Akay, “Memurların, emeklilerin, dul ve yetimlerinin sofrasındaki bir dilim ekmeği daha almanın hesabı yapılmıştır” dedi.

Temmuz 2006 itibarıyla yapılan yüzde 2,5 oranındaki maaş artışının, Ekim ayı sonu itibarıyla gerçekleşen enflasyon oranının gerisinde kaldığını savunan Akay, memur, memur emeklileri ve diğer emeklilerin enflasyon farkı alacaklarının, Ocak 2007'de değil, Kasım 2006'da maaşlara yansıtılması gerektiğini belirtti. Akay, hükümetin 2006 yılının ilk yarısındaki enflasyon farkı uygulamasında da aynı yolu izlediğini, enflasyon farkı alacağının Nisan 2006 ayı itibarıyla hak edildiği halde uygulamanın Temmuz 2006'dan geçerli olacak şekilde başlatıldığını anlattı. Böylece maaşlarda binde bir oranında bir kesinti olduğunu belirten Akay, ”Sayıları 10 milyonu bulan memur ve emekliden kesilen binde bir oranındaki bu kesintileri kişi başına 75 kuruş kabul ettiğimizde, toplam 7,5 milyon YTL tutarında kesinti yapıldığı görülecektir” iddiasında bulundu.

aa
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 16:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?