30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Malta Şahini krizden satılık

 

Tuzla'daki Yıldız Gemi tarafından ABD'li milyarder Tom Perkins için yapılan dünyanın en lüks yelkenli yatı Malta Şahini satışa çıktı. 88 metrelik mega yatın fiyatı ise..

Mortgage krizi zenginleri de vuruyor... Tuzla'daki Yıldız Gemi tarafından ABD'li milyarder Tom Perkins için yapılan dünyanın en lüks yelkenli yatı Malta Şahini satışa çıktı. 88 metrelik mega yatın fiyatı 115 milyon Euro

DÜNYANIN en karizmatik ve en lüks yatı Malta Şahini, satışa hazırlanıyor. İtalya'daki Perini Navi tersanesinin listesindeki 88 metrelik süper yat için astronomik fiyat isteniyor: 115 milyon Euro. Yıldız Gemi tarafından Tuzla tersanesinde 2006 yılında yapımı tamamlanan Malta Şahini'nin sahibi Amerikalı milyarder Tom Perkins'in, yatı satma nedeni olarak mali sıkıntıda olması gösteriliyor. 4 kez Showboat International ödülü, 3 kez World Superyacht ödülü olmak üzere pek çok ödül kazanan Malta Şahini'nin iç ve dış dizaynı deniz mimarlığı şirketi Gerard Dijkstra & Partners ortaklarından Ken Freivokh'a ait.

200 İŞÇİ 3.5 YIL ÇALIŞTI

MALTA Şahini'nin en önemli özelliği dünyanın ikinci büyük yelkenli teknesi olması ve 30 mile kadar hız yapabilmesi. 88 metre uzunluğundaki süper yat, 2 bin 400 metrekarelik yelkenleri ile dikkat çekiyor. Teknenin yelken sistemi ise dünyada ilk kez kullanılıyor.

Parmakla dokunarak yönetilen elektronik yelken sisteminde, kare şeklinde toplam 15 yelken ve üç düğme var. Yıldız Gemi ve Makine'nin Tuzla'daki tesislerinde 3.5 yılda ve yaklaşık 200 kişilik bir ekip tarafından tamamlanan yelkenli, kendi ekseni etrafında dönen karbon direklerle yelkenlerin rüzgara göre uygun açıyı bulmasıyla hareket ediyor.

Star
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 12:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?