26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Markaya 250 milyon TL

Sütaş Başkanı Yılmaz, "Önümüzdeki üç yıl içinde 250 milyon liralık yatırım yapacağız. Üretim tesisi sayımızı dörde, 2 bin 700 olan çalışan sayımızı iki katına çıkaracağız" dedi.

Bu yıl 35'inci yılını kutlayan Sütaş, 2010'da 'Sütaşkı' konseptiyle tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, mevcut yatırımları tamamlamak, yeni kategorilerde yeni ürünleri piyasaya sürmek, ham madde üretimini geliştirmek ve üretim merkezlerinin sayısını dörde çıkarmak üzere önümüzdeki üç yıl içinde toplam 250 milyon liralık yatırım yapacaklarını ve yeni yatırımla birlikte 2 bin 700 olan çalışan sayısını iki katına çıkaracaklarını dile getirdi.

GÜBREDEN ENERJİ
Sütaş'ın Bursa Karacabey ve Aksaray fabrikalarının arıtma tesislerinde, katı ve sıvı atıkların temiz su, organik gübre ve biyogaza çevrildiğini ifade eden Yılmaz, Sütaş'ın, üç yıl içinde ihtiyacı olan ısı ve elektrik enerjisinin tamamını kendi atıklarından ve ineklerinin gübrelerinden üretmeye başlayacağını söyledi. Yılmaz, arıtma tesislerinde yılda 1 milyon 642 bin ton temiz su üretildiğini, 2 bin 922 ton gübre ve 3 milyon 125 bin metre küp biyogaz elde ettiklerini vurguladı.

AB'ye almazlarsa biz gideriz

Avrupa'nın Türkiye'den süt ithaline izin vermemsiyle ilgili sorulara da yanıt veren Yılmaz, şöyle konuştu: "Eskiden 'tesisleriniz yeterli değil' diyorlardı. Gelip görüyorlar bizim tesislerimiz şu anda onlarınkinden daha iyi ve yeni. Şimdi de 'çiftliklerin standartları AB'ye uygun değil' diyorlar. Aksaray ve Karacabey'de kurulan tesisler örnek gösterilen dünyaca ünlü tesislerdir. 250 milyon liralık yatırımın içinde çiftlik yatırımları da var. Yakında AB kapılarını zorlarız. Öyle olmazsa gider orada üretiriz." Şimdilik batıdaki engellerden dolayı doğu ve güney ülkelere ihracat yapmaya odaklanacaklarını dile getiren Yılmaz, Azerbaycan, Irak ve Suriye pazarına ihracatlarının olduğunu, Türkmenistan'a doğru da ihracatın başlayacağını ifade etti.

Sabah
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 16:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?