28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Marmaray'da tünel kazıları başladı

Marmaray Projesi kapsamında Ayrılıkçeşme ve Yedikule tünellerini delme işlemine başlandı. Törende Başbakan Erdoğan, İstanbul'un 100 yıllık hayali olan Marmaray'ı adım adım gerçeğe dönüştürdüklerini belirterek, “5 yıl içinde İstanbul'un her yerine toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak mümkün olacak” dedi.

Erdoğan, “Bugün burada Türkiye'nin geleceği adına sembol projelerden biri olan Marmaray'ın önemli bir etabını başlatıyoruz. Tünel açma çalışmalarının ilk adımını atmak için buraya geldik” dedi. Projenin sadece Türkiye'nin dev projeler gerçekleştirme konusunda geldiği ileri noktayı göstermekle kalmadığını vurgulayan Erdoğan,”Proje aynı zamanda toplum olarak önümüze ne kadar büyük hedefler koyduğumuzu da açık ve net olarak gösteriyor” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 2004 yılında temelini attıkları projenin büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Bu ülkede, boğaz köprülerinin yapımının ne büyük gürültüler kopardığını hatırlayın. İlk köprü yapıldığında buna karşı çıkanlar ikinci köprüye de karşı çıktılar. Bugün üçüncü köprü konuşuluyor. Buna da karşı çıkıyorlar. Bu zihniyet, bu anlayış, bu kafa bugün de var. Bunu böyle bilin. Bu projelere de karşı çıkışlar oldu. Bugün teknik ve ekonomik alanda çok daha dev bir projeyi sessiz sedasız yürütüyoruz. Kimse karşımıza çıkıp bu defa 'yapamazsınız' diyemiyor. Çünkü biliyorlar ki bugünün Türkiyesinin artık altından kalkamayacağı bir proje yok. Sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde dev projeler gerçekleştirme sorumluluğunu üstlenecek müteahhitlerimiz, mühendislerimiz, mimarlarımız ve buna yetecek alt yapımız var.”

İSTANBUL'UN 100 YILLIK HAYALİ

Türkiye'nin geçen süre içinde büyük engeller aştığını ve büyük zorlukların üstesinden geldiğini dile getiren Erdoğan, artık bugün milletin Türkiye'nin geleceğini inşa edebilecek bir güce ve potansiyele sahip olduğunu kaydetti.
Türkiye'de artık 7'den 70'e herkesin kendine güvendiğini belirten Erdoğan, ”Herkes bu mutlu, müreffeh Türkiye hedefine inanıyor. Marmaray, işte bu aydınlık geleceğin projesidir. İstanbul'un 100 yıllık hayali olan Marmaray'ı adım adım gerçeğe dönüştürüyoruz. İnşallah 5 yıl içinde İstanbul'un her yerine toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak mümkün olacak” dedi.

Bu projelerle ulaşım alt yapısına büyük katkı sağlanacağını vurgulayan Erdoğan, “Proje tamamlandığında Gebze ile Halkalı arasında tek yönde saatte 75 bin yolcu taşınacak. Her 2 köprüde trafik rahatlayacak, boğazın 2 yakası arasındaki ulaşım 4 dakikaya inecek” şeklinde konuştu. Erdoğan, bunların zaman ve ekonomi açısından Türkiye ve İstanbul'a büyük kazanımlar sağlayacağını ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 17:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?