15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Mavi Hat'ta kimler aranıyor?

Mavi Hat'ta kimler aranıyor?

Botaş'taki yolsuzluk iddiaları ile ilgili başlatılan Mavi Hat-3 soruşturması kapsamında ünlü işadamları aranıyor. İşte arananlar listesi...

BOTAŞ'ın Şahdeniz Projesi kapsamındaki Çorum, Sivas ve Hanak kompresör istasyonları ihaleleri ile Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ihalesi sürecindeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili başlatılan Mavi Hat soruşturmasında daha önce yakalanamayanlarla birlikte aranan işadamı sayısı 17'ye ulaştı. İşadamı İbrahim Murat Yıldız'ın, “CHP'nin kasası” olarak bilinen Genel Sayman Mahmut Yıldız'ın yakını ve iş ortağı olduğu ortaya çıktı.

MAVİ HAT 3 BAŞLADI

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz, halen firarda olan İbrahim Murat Yıldız'la birlikte 17 işadamının yakalanması için polise talimat verdi. Şimdiye kadar yapılan soruşturmaların ardından “Mavi Hat-3” operasyonu başladı. Bugüne kadar yapılan iki ayrı operasyonda toplam 31 kişinin tutuklandığı soruşturmada, toplam 60 kişi de gözaltına alındı.

Bir kısmı emniyet aşamasında serbest bırakılırken, soruşturma sonucunda 9 üst düzey enerji bürokratı tutuklandı. İbrahim Murat Yıldız'ın dışında aranmakta olan işadamları arasında işadamı Sezai Bacaksız ile işadamı Oral Baytok da bulunuyor. Bacaksız ve Baytok'a, geçen dönem TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü verilmişti.

VERGİ REKORTMENİ

Arananlar içinde Adana 2005 yılı vergi rekortmenlerinden işadamı Ali Rıza Evci ile büyük şirketlerden biri olan Atilla Doğan Şirketler Grubu Genel Müdürü Mahmut Kaan Doğan da yer alıyor. Bir başka önemli şirket, Öztaş İnşaat AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Vehbi Özkoç'un da arananlar listesinde adı geçiyor.

KİMLER ARANIYOR

Haklarında yakalama emri çıkartılan işadamları şunlar: Cevdet Çağan, Erhan Peker, Ümit Nejat Alparslan, Oral Baytok, Sezai Bacaksız, Mehmet Ulutaş, Muzaffer Nasıroğlu, Nihat Sürgüt, Kürşat Durak, İbrahim Murat Yıldız, Fethi Vehbi Özkoç, Aşkın Tuna Haşemoğlu, Ali Rıza Evci, Göksel Genç, Mustafa Bülent Karaaslan, Abdullah Çoban ve Mahmut Kaan Doğan.

Evin Göktaş/yeni şafak
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 12:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?