17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Mayısta da zam yok

Memur zammı için hükümet ile sendikalar 30 Nisan'da toplu sözleşme masasına oturacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurların toplu sözleşme görüşmelerinin 30 Nisan'da başlayacağını açıkladı. Çelik, "Hakem heyetine gidilmezse görüşmeleri 29 Mayıs'ta sonlandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay; Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i makamında ziyaret etti.

"HAKEM HEYETİNE GİDİLMEZSE GÖRÜŞMELER 29 MAYIS'TA BİTECEK"

Bakan Çelik, ziyaretin ardından gazetecilerin, memurlarla yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinin takvimine ilişkin sorusu üzerine toplu sözleşme görüşmelerinin 30 Nisan'da başlayacağını söyledi.

Çelik, "Eğer hakem heyetine gidilmezse 29 Mayıs'ta sonlandıracağız.
Dileriz hakem heyetine gitmez ve mayıs ayına toplu sözleşme farklarının zamlarının gerçekleştiğini görürüz" diye konuştu.

Bu durumda memurlar Mayıs ayında da zamlı maaş alamayacak. Anlaşma sağlanırsa zamlı maaşlar ve beş aylık fark Haziran ayında ödenebilir.

İKİ TARAF DA 'GERÇEKÇİ' TEKLİF BEKLİYOR

Memur-Sen, hükümetten 2011 yılı için yüzde 16, 2012 için ise yüzde 13 zam talep ediyor. Hükümet ise zam oranı konusunda bir açıklama yapmazken memurdan 'gerçekçi bir teklif' bekliyor.

Ancak Bakan Çelik de sendikalar için aynı temennide bulunmuş ve "Doğumuzda savaş, batımızda bir kriz var. Böyle bir ortamda sadece bir kesimi memnun etmemiz düşünülemez. Biz memuru enflasyona ezdirmeyiz. İstenilen yüzde 16 zammı, memur ve sabit gelir artışına bakıp gerçekçi mi değil mi; değerlendiririz. Afaki değil gerçekçi talepler bekliyoruz" demişti.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2012 Salı 18:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?