16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Mazhar Zorlu zorda

TMSF'nin hesaplarını bloke ettiği Mazhar Zorlu Holding Başkanı Kemal Zorlu'ya bir şok da bankalardan geldi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) malvarlığını tespit ettiği ve hesaplarını bloke ettiği Mazhar Zorlu Holding Başkanı Kemal Zorlu'ya bir şok da bankalardan geldi.

Başta Türkiye İş Bankası olmak üzere Mazhar Zorlu Holding'e bağlı şirketlerden alacaklarını tahsil edemeyen ve açtıkları alacak davalarını kazanan bankalar, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan holding binasının ve Ege Plastik AŞ'nin (Egeplast) taşınmazlarının ve arsalarının icra yoluyla satışı için karar aldırdı. 51 bin metrekarelik fabrika binası, 27 bin metrekarelik holding ve fabrika binası için değer tespiti yapan Karşıyaka İcra Hukuk Mahkemesi, taşınmazların 69 milyon 661 bin 707 YTL bedelle satışına karar verdi. Satış için 4 Aralık 2007 tarihini belirleyen Karşıyaka 1. İcra Müdürlüğü yetkilileri ise eksik tebligattan dolayı dün (salı) satışın düştüğünü, önümüzdeki günlerde yeni bir satış tarihi belirleyeceklerini, bu tarihin büyük ihtimalle ocak ayı olacağını açıkladılar.

TMSF'ye borcumuzu 1.5 ayda bitireceğiz

Süreci TMSF yetkililerinin 3 Ekim'de EGSBank ve Toprakbank'a olan 50 milyon YTL borcu nedeniyle Mazhar Zorlu Holding'e ait malların değer tespitini yapması başlattı. Holdingin Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkez binası ve Egeplast fabrikası, Alsancak'taki Ege Palas Oteli, Tire Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Güçbirliği Tekstil Fabrikası'nda bulunan malların tek tek sayımı yapıldı. Daha önceki alacaklarını tahsil etmek isteyen bankalar ise holdingin fabrika ve binasının satışını istediler.

Satışın hükmünün olmadığını savunan Kemal Zorlu, TMSF'ye olan borçlarını parça parça ödediklerini, borcun tamamının ödenmesi durumunda borçlu bankalara ödemelere başlayacaklarını söyledi. Zorlu, "TMSF yetkilileri hesaplarımızı bloke ettiği için diğer alacaklılara para ödemesi yapamıyoruz. Fona olan borcumuzu 1.5 ay içinde tamamlayacağız. Şu ana kadar borcumuzun yüzde 75'ini ödedik. Ancak fonun işlemleri diğer bankaları da tetikledi. Türkiye İş Bankası parasını tahsil etmek için hukuk yoluna başvurdu. Bu konuda haklılar. Çünkü TMSF'den dolayı iş uzayabilir. Onlarla konuştuk. Bu konuda anlaştık. Fakat geciktiğimiz için iş gazetelere satış ilanı vermeye kadar gitti. Dolayısıyla bu satış ilanın hükmü yok" diye konuştu.

Bu arada Türkiye İş Bankası'nın avukatları, Ege Plastik fabrikası üzerinde çok fazla sayıda ipotekleri olduğunu belirterek, "Bu ipotekler karşılığında alacağımız için takibe geçtik. Şirket gayrimenkullerinin satışını istedik. Şu an satış aşaması devam ediyor. Alacak miktarını söylemek mümkün değil. Satış hasılatına bağlı olarak alacağımızı tahsil etmek istiyoruz" diye konuştular.

Mazhar Zorlu şirketleri

Mazhar Zorlu Holding şirketleri Ege Yıldız Plastik Pazarlama Ticaret ve Sanayi AŞ, Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi AŞ, Ege Sökteks Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, Ege Basteks Tekstil ve Baskı Sanayi AŞ, Egepamtur Tekstil ve Sanayi Ticaret AŞ, Alsancak Turizm İşletmeleri AŞ (Ege Palas Oteli'nden oluşuyor.

Sinan Doğan/Referans
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 10:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?