15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

MB faizleri acilen indirmeli!

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, 2007'nin seçimler dolayısıyla ekonominin siyasetin arkasına geçtiği bir yıl olduğunu belirtti.

Artık gündemin rahatlaması ve gündemin siyasetten, ekonomi, dış politika ve demokratikleşme hareketlerine dönmesi gerektiğini belirten Bolat, makroekonomik gelişmelerin yaşandığını ancak, şimdi mikroekonomik istikrarın sağlanması gerektiğini söyledi.

İhracatçının nefesinin daraldığını belirten Bolat, "Merkez Bankası'nın aciliyetle faiz indirimi yapması gereklidir" dedi. KOSGEB'in desteklerinin artırılması ve KOBİ'lerin OBİ ölçeğine çıkartılması gerektiğini ifade eden Bolat, vergisel teşvikler ve gerekli mevzuat değişikliği ile ilgili düzenlemelerin yapılmasını istedi. "Hükümetten ekonomide reform sürecinin hızlandırılmasını istiyoruz" diyen Bolat, yeni dönemi taçlandıracak en önemli adımın ise yeni bir sivil anayasa olduğunu kaydetti. Bolat, "Daha sivil, daha demokratik, daha çoğulcu, ferdi önceleyen, özgürlükleri getiren bir anayasa özlemi içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa tartışmalarının başörtüsüne kilitlendiğini belirten Bolat, ancak henüz bir anayasa taslağı olmadığını, ama günlerdir 'mahalle baskısı', 'Malezya modeli' konularından bahsedildiğini söyledi. Bolat, "10 binlerce kızımızın okuma hakkı hangi mahalle tarafından alınmıştır? Onların başka ülkelerdeki okullarda okumasına neden olan hangi mahallenin mensuplarıdır? Asıl amaç, sivil bir anayasanın engellenmesi ve yıllarca üzerinde oturdukları makamlardaki rantları kaybetme baskısıdır.

İnanıyoruz ki, önce Meclis, sonra yüce milletimiz referandumda bu ülkeye yakışan, 21. yüzyıla yakışan, ülke ekonomisinin gerektirdiği reformlara yakışan bir anayasaya destek olacaktır" diye konuştu. Anayasa tartışmalarının yeni kaoslara neden olmamasını dilediklerini belirten Bolat, cumhurbaşkanını halkın seçmesinin de en doğru karar olduğunu, çünkü en iyi hakemin millet olduğunu kaydetti. Bolat'ın ardından konuşma yapan Bakan Güler, Bolat'ın tüm söylediklerine katıldığını dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 01:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?