15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Memleketten 'grev' manzaraları

Türk Telekom grevinin ilk günü, Türkiye'nin birçok ilinde değişik görüntülere sahne oldu.

Türk Telekomünikasyon AŞ'de, Türkiye Haber-İş Sendikası üyelerinin bu sabah başlattıkları grev nedeniyle, Diyarbakır'da telefon görüşmelerinde aksamalar yaşandı.

Türk Telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre, ''Grevdeki çalışanların kasıtlı kesintileri'' nedeniyle telefon görüşmelerinde aksamalar meydana geldi.

Kesintilerin Diyarbakır sınırları içinde yoğun olmadığını belirten yetkililer, diğer illerde kasıtlı kesintiler yapılması nedeniyle şehirler arası telefon görüşmelerinin gerçekleştirilemediğini bildirdi. Yetkililer, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Ankara'ya kadar uzanan hatta iletişimin birkaç il üzerinden yapıldığını ve bu illerdeki sorunlar nedeniyle Ankara'daki genel müdürlüğe bile ulaşamadıklarını ifade eden yetkililer, ''Yapacak bir şey yok. Her tarafa koşamıyoruz. Suç duyurusunda bulunacağız. Şu anda şehir içi iletişimde de küçük sorunlar yaşanıyor. Ancak en önemli sorun şehirler arası iletişimde yaşanıyor. GSM hatlarında da aynı sorun var'' dediler.

VAN'DA BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye Haber-İş Sendikası üyeleri, başlattıkları grev dolayısıyla Van'da basın açıklaması yaptı. Telekom İl Müdürlüğü çalışanları adına konuşan Türkiye Haber-İş Sendikası Van Şube temsilcisi Sıddık Konca, Türk Telekom çalışanlarının haklı taleplerini görmezlikten gelen yönetim anlayışının, Türk Telekom çalışanını greve gitmeye
zorladığını savundu.Konca, grevin, sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasına katkı sağlamasını umut ettiklerini söyledi. Açıklamanın ardından Telekom çalışanları olaysız bir şekilde dağıldılar.

BİNALARA PANKART ASTILAR

Karabük'te Türk Telekom işçileri iş bırakarak, çalıştıkları binalara grev pankartları astılar. Türkiye Haber-İş Sendikası Karabük Temsilcisi Ahmet Çalgeriş, yaptığı basın açıklamasında, 80 üyeleriyle greve başladıklarını, sözleşmenin bağıtlanmasına yönelik girişimlerin sonuç vermediğini söyledi.

Haklarını sonuna kadar arayacaklarını, hizmetlerde yaşanan aksaklıklardan dolayı da vatandaşlardan özür dilediklerini ifade eden Çalgeriş, ''Sorunun bir an önce çözülmesini bizler de istiyoruz. Çözüm önerilerimizi kabul etmek yerine kendilerinin verdiği kadarıyla yetinmemizi bekleyen işverenin katı tutumu nedeniyle sözleşme müzakereleri tıkanmış bulunmaktadır'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 17:32:09
Güncelleme :16 Ekim 2007 Salı 21:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?