19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Memur iş bırakacak, hayat duracak

KESK'e bağlı Yapı-Yol Sen'in "ücret artışı, fiili hizmet zammı ve otoyollarla köprülerin ücretsiz olması" talepleriyle dün düzenlediği, iş yavaşlatma eylemi saat 19.00'a kadar sürdü. 

Eylem nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çamlıca gişelerinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Eylemciler gişelerde pankart açarak trafiği durdururken, bazı araç sürücüleri klakson çalarak destek verdi, bazıları da trafiğin kapatılmasına tepki gösterdi.
KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Yapı-Yol Sen üyelerinin iş yerlerindeki sorunların çözülmesini istediklerini söyledi. KESK'in, bugün Türkiye genelinde düzenleyeceği eyleme de değinen Tombul, posta, sağlık, eğitim, ulaşım başta olmak üzere tüm üye iş yerlerinde iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini, sadece hastanelerin acil servislerinde hizmet verileceğini bildirdi. 

Acil olmayan ameliyatların da yapılmayacağını belirten Tombul, "Bütün Türkiye’de alanlara çıkacağız. İnsanca yaşama ücreti, iş güvencesi, toplu sözleşme hakkı ve nitelikli kamu hizmeti istiyoruz. Bütün vatandaşlarımız sıkıntı çekecek. Ama 364 gün hizmetin aksamaması için bunu anlayışla karşılamalarını istiyoruz" diye konuştu. Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin de, "İnsanca ücret sağlanana kadar mücadelemiz sürecek" dedi. Bugün de devam edecek eylem, FSM Köprüsü'nde saat 14.30'da başlayacak

AA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 07:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?