22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Memura promosyon ödemesi

Konya'da bir memurun, maaş aldığı bankanın promosyon olarak verdiği paranın tarafına ödenmesi için açtığı davayı kazanmasının ardından bağlı bulunduğu kurumda çalışan kamu görevlileri paylarına düşen parayı aldı.

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alakır, yaptığı açıklamada, ülkede hemen hemen bütün kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün maaşlarını bankalar aracılığıyla aldığını söyledi.

Kurumların bankalar ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde promosyonların tamamının kuruma ödendiğini belirten Alakır, aslında bu promosyonun kendilerine ödenmesi gerektiğini bildirdi.

Meram Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan bir kamu görevlisi olarak bu konuda bazı girişimlerde bulunduğunu anlatan Alakır, şunları kaydetti:

''2006 yılının eylül ayında Meram Milli Eğitim Meram Müdürlüğü maaşlarımız konusunda bir banka ile 3 yıllık anlaşma yaptı. Bunu duyduktan sonra müdürlük makamına promosyon ücretinden payıma düşen paranın tarafıma ödenmesi konusunda dilekçe yazdım, ancak bize Meram Kaymakamlığı tarafından ret cevabı geldi. Bunun üzerine Konya 2. İdare Mahkemesine dava açtım. Mahkeme maaş aldığımız bankanın promosyonunun tarafıma ödenmesi için karar verdi.''

Kararın açıklanmasından birkaç gün sonra Meram Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü personelinin ortalama 300'er YTL para aldığını dile getiren Alakır, ''Aslında daha fazla hakkımız var, ancak bir miktarı kamu ihtiyaçlarına harcandığı için bu paraya razı olduk. Personelin 3 yıllık anlaşmadan hakkı ortalama 400 YTL'yi buluyordu. Biz çalıştığımız kurumun menfaatini göz önünde bulundurup farkı istemedik'' dedi.

Bu kararla birlikte kendilerinin haklarını almalarının ardından Konya'daki bazı okulların da öğretmenlerine banka promosyon ücretini ödemeye başladığını bildiren Alakır, ''Bu karar diğer kamu görevlileri için örnek olacak. Maaşlar bizim olduğu için promosyon ücretini biz hak ediyoruz'' diye konuştu.





aa
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 16:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?