22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Memura seçim öncesi enflasyon zammı

Tüketici fiyat artışının yılın ilk beş ayında yüzde 4’ü geçmesi, hükümeti, memur ve emeklilere 22 Temmuz’da yapılacak olan genel seçimler öncesinde çifte zam yapma imkanı sağladı. Haziran ayı enflasyon rakamları düşük çıkmazsa, milyonlarca memura ve emekliye, seçimden önce hem enflasyon zammı, hem de yılın ikinci yarısı için öngörülen zam verilecek.

2007 yılının ilk yarısı için memurlara ve emeklilere, yüzde 4 zam uygulayan hükümet, yılın ilk yarısındaki enflasyonun zam oranlarının üzerinde çıkması halinde, enflasyon zammı verecekti. Mayıs ayı enflasyon rakamlarına göre, yılın beş aylık dönemindeki TÜFE artışı yüzde 4.1 olurken, memur maaş artış oranı da aşılmış oldu. Ancak enflasyon zammı için 3 Temmuz’da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamları beklenecek.

Haziran ayı rakamları düşük çıkmazsa, yüzde 4’ün üzerinde kalan enflasyon oranı kadar zam yapılacak. Enflasyon zammı yanında temmuz ayında, yılın ikinci yarısı için de maaşlarda artış olacak. Bu kapsamda, düşük ücretli memurların maaşlarında yüzde 4, yüksek ücretli memurların maaşlarında da yüzde 3 oranında artış yapılacak. Her iki zam da, 22 Temmuz’da yapılacak seçimlere yetişecek.

Doğalgaz fiyatları

YaklaŞIk 4.5 yıldır elektriğe zam yapmayan hükümet, seçimler öncesinde doğalgaz fiyatlarında da indirim yapmayı planlıyor. Döviz kurlarındaki düşüş, BotaŞ Genel Müdürlüğü’nün, doğalgaz bedeli için ödediği faturanın düşmesini sağladı. Enerji Bakanlığı, doğalgaz fiyatlarında indirim yapılmasını isterken, Hazine Müsteşarlığı, BotaŞ’ın finansman açığını artıracağı gerekçesiyle buna karşı çıkıyor.
Akşam
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 11:25:39
Güncelleme :7 Haziran 2007 Perşembe 11:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yahya KOÇ IP: 81.214.152.xxx Tarih : 7.06.2007 20:33:43
HAZİRAN TÜFESİNİ SÖYLEYEYİM.%3-%3.7 ÇIKAR.ZAM VERMEMEK İÇİN.KURUM KENDİ BÜROKRATLARINDA.HERKES TENİS TOPU,MAYO,KAYAK TK. GİBİ ŞEYLER ALMIYORKİ.