20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Memurlara ucuz otomobil üretilecek

Konya - Hollanda firması Woret B.V, Türkiye’de kuracağı fabrikada 2005 yılından itibaren memurlara özel küçük ve ucuz otomobil üretecek.

Hollanda’da kurulu Woret B.V’nin sahibi Türk asıllı Nadir Gorgani, yıllardır 4 tekerlekli motosikletlerin dizayn ve tasarımını yaptıklarını söyledi.

Nüfus ve kullanılan araç sayısındaki artış yüzünden trafik sorununun ciddi boyutlara ulaştığını ifade eden Gorgani, bu yüzden son yıllarda ulaşım maliyetlerini azaltan 4 tekerlekli motosikletlerin büyük talep gördüğünü, bu araçların kısa sürede Avrupa’daki pazar payının 200 milyon euroya ulaştığını anlattı.

Bu motosikletleri imal etmeye karar verdiklerini ve üretim üssü olarak Türkiye’yi seçtiklerini anımsatan Gorgani, "Çünkü otomotiv yan sanayisi oldukça güçlü olan Türkiye’de girdiler Hollanda’ya göre daha ucuz. Ayrıca, Arap ülkelerine daha kolay girmeyi hedefliyoruz" dedi.

Toplam 20 milyon euroluk yatırımla Antalya’da kuracakları fabrikalarında 2005 yılında üretime geçmeyi hedeflediklerini dile getiren Gorgani, "Motosiklette yılda 100 bin adet üretim planlıyoruz. Asıl önemlisi Türkiye’de memura özel otomobil üreteceğiz. 700, 900 ve 1100 cc’lik motorlara sahip memur otomobilleri 2 kişilik olacak" dedi.

Gorgani, tanesini yaklaşık 9 milyar liradan satmayı planladıklarını otomobilleri ilk olarak memur kenti olan Ankara’da satışa sunacaklarını vurgulayarak, "700 cc’lik motora sahip böyle bir araç çok az yakıt harcayacak" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 13:59:53
Güncelleme :23 Kasım 2004 Salı 15:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?