20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Mercedes de krize yakalandı

Almanya'da otomobil üretim şirketi Daimler, kendisine bağlı Mercedes arabalarının satışlarında büyük düşüş olmasından dolayı 5 haftalığına fabrikalarda üretimi durdurma kararı aldı.

Almanya'nın diğer dev otomobil üreticisi BMW de Leipzig'deki fabrikasında 4 günlüğüne üretime ara verdi. Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesi, Mercedes'te fabrikaların kapatılmasının Aralık ortasında başlayacağını bildirdi. Gazete, fabrikaların Noel tatilinden önce açılmayacağını, fabrikaların ancak 12 Ocak'ta açılabileceğini kaydetti. Daimler, birkaç gün önce 2008 yılı satış hedeflerinin çok gerisinde kaldığını bildirmişti.

Şirket 3. çeyrekte 648 milyon euro kazanç sağladı. Bu rakam geçen sene aynı dönemde 1.9 milyar euro idi. BMW de 4 günlük arada 2 bin 800 aracın üretiminden vazgeçileceğini, işçilerin maaşlarının ise aynen ödeneceğini bildirdi. Şirketin BMW, Mini ve Rolls-Royce markalarının Eylül ayı satışlarında yüzde 15 düşüş görüldü. General Motors'un Alman kolu Opel ve Volkswagen de üretimde kesintiye gitti. Opel, Bochum'daki fabrikasını pazartesi günü 2 haftalığına kapattı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 15:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?