19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Merkez Bankası kararnamesi Köşk’e gidiyor

Devlet Bakanı Ali Babacan, Merkez Bankası başkanlığına ilişkin kararnamenin bugün Cumhurbaşkanı’na gönderileceğini söyledi.

Bir televizyon programına katılan Babacan, “Cumhurbaşkanı’nın programı müsait olursa elden götüreceğiz, eğer programı müsait olmazsa da evrak olarak göndereceğiz” şeklinde konuşan Babacan, “göndereceğimiz ismi açıklamak istemiyoruz” dedi.

Babacan, “Başbakanımızın da açıkladığı gibi, kararname bu hafta içinde mutlaka Köşk’e gönderilmiş olacak” ifadesini kullandı.
Babacan, kararnamenin bu sefer onaylanıp onaylanmayacağına ilişkin olarak, bu konudaki kararı Cumhurbaşkanı’nın vereceğini hatırlatarak, “Yerindelik konusundaki kararın hükümete ait olduğuna dair” Anayasa Mahkemesi’nin bir kararı bulunduğunu da hatırlattı ve “Cumhurbaşkanımızın kararına her zaman saygılı olduk” dedi.

İSİM ONAYLANINCAYA KADAR AÇIKLANMAYACAK

Babacan, Merkez Bankası başkanının seçimine ilişkin olarak, Merkez Bankası başkanının seçilmesine yönelik süreci takvime ve hukuka uygun olarak götürdüklerini, kararnamedeki ismin, onaylanıncaya kadar açıklanmaması konusundaki prensiplerinde de ne kadar haklı olduklarınıgeçen sürecin gösterdiğini kaydetti.

Babacan, Merkez Bankası başkan yardımcılıklarına ilişkin kararnamelerin ise Merkez Bankası başkanının asaleten atanmasının ardından belirleneceğini kaydetti. Merkez Bankası’na, başarılı bir kişiyi önereceklerini belirten Babacan, “Biz göz göre göre kurumları başarısızlığa sürükleyecek kişileri önermeyiz” dedi.

TÜSİAD ile istişare yapabileceklerini ancak, kendi kararlarını kendilerinin vereceğini vurgulayan Babacan, “Biz, Süreyya bey ile birlikte iyi bir dönem geçirdik. Ekonomideki başarı, koordinasyon halinde çalışmaktan kaynaklanmıştır. Atamalarımıza ve hükümete güvenen herkes Türkiye’ye yatırımlarında karlı çıktılar. Bu konuda kimsenin endişesi olmaması gerekir. Bu hükümet ekonomik programın gereği neyse onu yapıyor ve yapmaya devam edecek” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 11:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?