22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Meslek lisesi mezunları holding kuruyor

Yaklaşık bir yıl önce kurulan Sinop Endüstri Meslek Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından "Büyük Sinop Holding Projesi" başlatıldı.

İlin sosyal ve ekonomik sorunlarına çözüm getirmesi amaçlanan proje kapsamında Sinop Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve ilçelere orta ölçekli KOBİ tarzında her birinde 25 ila 50 kişi arası personel istihdam edecek 10 fabrika kurulması amaçlanıyor. Çalışma hakkında bilgi veren Sinop Endüstri Meslek Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Lafçı, en az bin üyeli olacak olan holdingin kurulması çalışmasına start verdiklerini söyledi.

Holdinge 10 bin YTL hisse katkısı ile iştirak edilebileceğini belirten Lafçı, "Bu oluşuma destek veren vatandaşlarımız ilimizin ekonomik olarak kısa sürede mesafe almasına katkı sağlayacaklardır. Amaç Sinop organize sanayi bölgesi ve ilçelerimizde orta ölçekli KOBİ tarzında 25 ile 50 kişi arası personel istihdam edecek 10 fabrika kurmaktır. Holdingimizin ortakları Sinop merkez ve tüm ilçelerden yurt içi ve yurtdışında yaşayan Sinoplulardan oluşmalıdır.Bu konuda herkesin ama herkesin üzerine düşen bir sorumluluğu vardır" dedi.

Ömer Lafçı ayrıca konuyla ilgili 10 kasım 2007 tarihinde valilik toplantı salonunda millet vekilleri, belediye başkanlarımız, oda ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla geniş katılımlı bir toplantı yapılacağını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 19:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?