22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Microsoft Vista'dan rekor satış

Dünyanın yazılım devi Microsoft, yeni işletim sistemi Vista'da ummadığı bir satış başarısı yakaladı. İlk 100 günde 40 milyon lisans satışıyla Vista Microsoft'un bestseller'ı haline geldi. 

Microsoft'un patronu Bill gates de "Microsoft tarihinin en hızlı satılan yazılımı Vista oldu" dedi. En olumlu tahminlerden bile fazla bir satış rakamına ulaşan Vista Microsoft'un ilk çeyrek karının da yüzde 32 artmasını sağladı. Microsoft, son beş yılda piyasaya sunulan tek işletim sistemi olan Vista'ya büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için oldukça güveniyordu. Ancak ürünün piyasaya çıkışının defalarca ertelenmesi ve vadedilen yeniliklerin birçoğunun gerçekleşmemesi nedeniyle bu çapta bir başarı beklenmiyordu. Vista işletim sistemi piyasaya çıkınca adeta kapışıldı. Satışların yüzde 80'ini 339 euro'ya satılan Premium versiyonu oluştururken, 279 euro'ya satılan temel versiyonun satış oranı yüzde 20 oldu.

Dünyanın yazılım devi Microsoft, yeni işletim sistemi Vista'da ummadığı bir satış başarısı yakaladı. İlk 100 günde 40 milyon lisans satışıyla Vista Microsoft'un bestseller'ı haline geldi. Microsoft'un patronu Bill gates de "Microsoft tarihinin en hızlı satılan yazılımı Vista oldu" dedi. En olumlu tahminlerden bile fazla bir satış rakamına ulaşan Vista Microsoft'un ilk çeyrek karının da yüzde 32 artmasını sağladı. Microsoft, son beş yılda piyasaya sunulan tek işletim sistemi olan Vista'ya büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için oldukça güveniyordu. Ancak ürünün piyasaya çıkışının defalarca ertelenmesi ve vadedilen yeniliklerin birçoğunun gerçekleşmemesi nedeniyle bu çapta bir başarı beklenmiyordu. Vista işletim sistemi piyasaya çıkınca adeta kapışıldı. Satışların yüzde 80'ini 339 euro'ya satılan Premium versiyonu oluştururken, 279 euro'ya satılan temel versiyonun satış oranı yüzde 20 oldu.
Gazeteport
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2007 Perşembe 20:29:22
Güncelleme :17 Mayıs 2007 Perşembe 20:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?