16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Migros: KDV indi, 8 bin ürün ucuzladı

Migros, CarrefourSA, Kiler gibi büyük market zincirleri, KDV’deki düşüşü etiketlerine yansıttılar.

KDV’Sİ DÜŞEN GIDALAR: 

Dünden itibaren meyve suyu, bitki çayı, dondurulmuş meyve ve sebze, tuz, hazır çorba, meşrubat, bisküvi, gofret kategorilerinde satılan gıda ürünlerinin KDV’si yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü. Turizmdeki KDV oranı ise 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, yüzde 8’e indirilecek.

MİGROS’TA 8 BİN ÜRÜN UCUZLADI: 

Migros’ta satılan yaklaşık 8 bin ürünün bu düşüş nedeniyle ucuzladığını belirten Migros Kurumsal İletişim Müdürü Ahu Başkut Alyanak, şunları söyledi: "Et, süt, peynir, bakliyat gibi temel gıda maddelerindeki KDV zaten yüzde 8’di. KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşmesi nedeniyle fiyat indirimine giren ürün kategorileri sucuk, sosis gibi paketli şarküteri ürünleri, bisküvi, gofret kek çeşitleri, hazır çorba ve kahveler, balık konserveleri, meyve suları , hazır yemek ve mezeler gibi geniş bir grubu kapsıyor. Tüm Migros, Tansaş ve Şok mağazalarımızda KDV oranları değişen ürünlerin yeni KDV oranları merkez bilgisayardan değiştirilerek, inen fiyatlarla yeni fiyat etiketleri reyonlara yerleştirildi. Aynı zamanda mağaza kasalarına da yeni inen fiyatlar network ağı ile 4 bin kasaya ve mağazacılık sistemlerine işlendi."

ETİKETE YANSITTIK:

CarrefourSA’dan yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi: "CarrefourSA, CarrefourSA Expres ve Gima mağazalarımızda bulunan tüm ilgili ürünlere 10 puanlık KDV indirimini bugün (dün) sabah yansıttık. KDV indirimiyle ürünlerimizi daha uygun fiyattan müşterilerimize ulaştırma imkanı bulduk. Bu indirimin müşterilerimizin satınalma gücü için faydalı olacağını düşünüyoruz."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 08:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?