16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Migros Norveç'te somon havuzu kapattı

Türkler’in somon balığına artan ilgisini gören Migros, marketlerindeki tezgahlarda taze somon satmak için Norveç’te havuz kapattı.

Firma, bu yolla her yıl Türkiye’ye 500 ton taze somon getirip satacak. Bu yöntemle somonun tezgahtaki satış fiyatının da yüzde 20’ye yakın oranda ucuzlayacağı ve bütün somon olarak kilosunun 9 bin 900 YTL’ye, dilim ve fleto olarak da 12-18 YTL arasında satılacağı belirtiliyor. 

En büyük somon ithalatçısı olan Alarko’nun birlikte çalıştığı partneri Norveçli Leröy’ün Migros’a tahsis ettiği kafesli özel havuzlarda yetiştirilen somonlar, herhangi suni katkı içermeyen doğal koruyucu işlemlerden geçerek Norveç’ten 0-4 santigrad soğutuculu TIR’lara yüklenerek Türkiye’ye getirilecek. Migros Kategori Genel Müdür Yardımcısı Cem Rodoslu, Alarko - Leröy Genel Müdürü Bülent Işık ve Leröy Güney Avrupa Bölge Müdürü Ola Hiis Bergh tarafından Ataşehir Migros’ta imzalanan üretim anlaşması ile getirilen somonlar izleme kodu ile de takip edilebilecek. 

Dünyanın en büyük somon üreticisi olan Leröy’ün Bölge Müdürü Bergh, Migros havuzlarının Bergen’in dışında orta Norveç bölümünde yer aldığını belirtirken, “Norveç, dünyaya yılda 620 bin ton somon satarak 5 milyar dolarlık toplam ihracat geliri sağlıyor. Biz, sektörün lideriyiz ve 60 ülkeye ihracat yaparak yılda 1.5 milyar dolarlık gelire ulaşıyoruz.”
Bugün
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 19:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?