20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Migros turizmci oluyor

Türkiye'deki mağazalar zincirleriyle tanınan İsviçre merkezli Migros şirketi, Kasım 2008'de kuracağı MTCH AG (M-Travel Switzerland) şirketiyle, önce İsviçre ve Avusturya, 2010 yılından sonra diğer Avrupa ülkelerindeki tur operatörleri rekabetini üst seviyeye taşıyacak.

Ülkemizdeki mağazaları ile iyi bilinen ünlü Migros Holding, Avrupa'nın seyahat sektörüne yeni ve büyük bir giriş yapıyor. Türkiye'deki mağazalar zincirleriyle tanınan İsviçre merkezli Migros şirketi, Kasım 2008'de kuracağı MTCH AG (M-Travel Switzerland) şirketiyle, önce İsviçre ve Avusturya, 2010 yılından sonra diğer Avrupa ülkelerindeki tur operatörleri rekabetini üst seviyeye taşıyacak.

Tourexpi.com'un haberine gore ilk adım olarak, İsviçre'nin tanınmış ve köklü iki tur operatörü Hotelplan Schweiz ve Travelhouse AG, 1 Kasım itibarıyla bağımsız faaliyetlerine son vereceklerini açıkladılar. Daha önceleri Hotelplan Schweiz ve Travelhouse 1 Ekim 2006'da tek çatı altında buluşmuşlardı.


1 Kasım itibarıyla Migros markasına bağlı Migros-Genossenschafts-Bund (MGB) ile bütünleşecek olan Hotelplan ve Travelhouse ortaklığı, Migros bünyesinde M-Travel Switzerland adıyla faaliyetlerine devam edecekler.

Hotelplan ve Travelhouse ortaklığından oluşan grubun açıkladığı 2007 net kârı 936,2 milyon CHF. Bu rakam, İsviçre'deki piyasa lideri Kuoni'nin çok az altında (1,001 milyar CHF). İsviçreli Handels Zeitung, dünya genelindeki Migros mağazalarını da birer "satış destek noktası" olarak kullanacaklarını iddia etti.


M-Travel Switzerland'ın şimdiden atanan CEO'su Thomas Stirniman: "2008 yılını yeniden şekillenme için kullanacağız. 2009 Nisan'dan itibaren piyasaya çok güçlü bir şekilde başlayacağız ve en geç 2010'da İsviçre'deki piyasa liderliğini elimize alacağız."


M-Travel, Stirnimann'a göre bütün segmanlarda güçlü bir şekilde temsil edilecek. Segmanların katalog isimlerini şimdiden belirlediklerini söyleyen Stirnimann, sıralamayı şöyle yaptı:

M-Budget
Piyasaya sürülecek bu yeni isim, Nisan 2009'dan itibaren İsviçreli Denner Reisen markasıyla birleşecek ve faaliyetine son verilecek olan Easy Reisen'in potansiyelini devralacak.

Value
Uzak ülke ve lüks seyahatler satacak olan bu isim, gruplara ve iş seyahati yapanlara hizmet verecek.

Premium ve Specialist
Bu iki isim, çok lüks ve kişiye özel programlar ve paketler sunacak.

ajanslar/Tourexpi.com
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 13:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?