22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Migros'un kaderi 3 haftada çizilecek

KOÇ Holding CEO’su Bülent Bulgurlu, “Stratejik öncelikleri tespit ederken, perakende önceliklerin ilk başında değil” dedi. Bulgurlu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) düzenlediği siyasi parti genel başkanları ile yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı toplantı öncesinde gazetecilerin, geçtiğimiz günlerde Migros ile ilgili Financial Times’te çıkan görüşlerine ilişkin sorularını yanıtladı. Financial Times’ta ifade edilen şeyin, “stratejilerin yeni baştan değerlendirilmesi” olduğunu belirten Bulgurlu, “Bu doğrudur” dedi. Bulgurlu, “Perakende sektöründen çıkacak mısınız?” sorusuna, “Stratejik öncelikleri tespit ederken, perakende önceliklerin ilk başında değil. Ama neresinde sorarsanız söyleyemem” dedi.

Kendileri açısından öncelikli sektörlerin enerji, otomotiv, dayanıklı tüketim ve finans olduğunu kaydeden Bulgurlu, perakende sektöründen çıkıp çıkmayacaklarının yapılacak değerlendirme sonucunda belirleneceğini, şu anda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Çalışmaların 3 hafta içinde belirleneceğini belirten Bulgurlu, bunu bir basın toplantısıyla duyuracaklarını, toplantının, yetişmesi halinde bu ayın sonunda, yetişememesi durumunda ise önümüzdeki ayın ilk yarısında mutlaka gerçekleştirileceğini ifade etti.
Vatan
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 09:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?