22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Milestone yarım milyar $’’la geldi

İngiliz-Türk ortaklığı olan gayrimenkul yatırım grubu Milestone Capital Partners, Türkiye’de yatırım için 500 milyon dolarlık bir fon oluşturdu. Milestone’un Yönetici Ortağı Kerem Mavituncalılar, “Bu Türkiye’ye gelen en büyük ’soğuk para’ yatırım fonlarından biri” dedi

YabancI yatırımcıların Türkiye ilgisi sürerken, İngiliz-Türk ortaklığı ile kurulan gayrimenkul yatırım grubu Milestone Capital Partners hedefini 500 milyon dolarlık yatırım olarak açıkladı. Milestone Capital Partners Yönetici Ortağı Kerem Mavituncalılar, “Türkiye’de istikrarın hakim olmasıyla sıcak paranın tam tersi kalıcı ve ekonomiye katkıda bulunan soğuk para yatırımları da hızla artıyor. Milestone hem yerli hem de yabancı kimliği olan bir yatırım grubu olarak önümüzdeki süreçte Türkiye’de 500 milyon dolarlık bir yatırım hedefliyor” diye konuştu.
Milestone, Türkiye’de konut sektörü başta olmak üzeri arazi geliştirme projelerinden kentsel dönüşüm yatırımlarına kadar birçok alanda yatırımcılara ihtiyaç duydukları hizmetleri, gerek kendi bünyesindeki gerekse dışardan oluşturduğu kaynaklar yardımı ile sağlayacak.
50 milyar $ yönetiyor
Milestone Capital Partners, önceki akşam bir tanıtım yemeği düzenleyerek Türk siyaset, ekonomi ve finans dünyasının önde gelen isimlerini biraraya getirdi. Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu ve Faruk Özak gibi çok sayıda bakan ve milletvekilinin de katıldığı toplantıda konuşan Milestone CEO’su Dr. Mark Daniell, sözlerine Türkiye’de yabancı firmalar için yatırım ortamında yaptığı iyileştirmeler için hükümet üyelerine teşekkür ederek başladı.
Mark Daniell, Türkiye’nin geleceğinin geçmişinden daha da parlak olacağını vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: “Hükümetin ekonomiyi rekabetçi bir yapıda tutma gayretlerini çok olumlu buluyoruz. Yabancı yatırımcıya yaratılan ortamdaki iyileştirmeler bizi çok etkiliyor. Binlerce kilometrelik bir yolun birkaç adımla başladığı söylenir. Biz de böyle bir yolun ilk adımlarını Türkiye’de attık.”
Milestone CEO‘su Mark Daniell halen dünya genelinde 50 milyar dolarlık bir fonu yönetiyor. Çok sayıda kitabın yazarı olan Daniell’in imza attığı ‘Risk Dünyası’ adlı kitabı Sunday Times tarafından ‘iş dünyasının en beğenilen kitabı’ seçilmişti.

Şeyh Maktum’un yatırım ofisinin kurucu üyesi

Milestone Yönetici Ortağı Kerem Mavituncalılar, Dubai Yatırım Grubu, Şeyh El Maktum’un yatırım ofisinin kurucu üyelerinden biri. Dubai Yatırım Grubu’nda Koruma Fonları Fonu yöneticisi olmadan önce çeşitli emlak tabanlı yatırımlar için üst düzey analist olarak görev yaptı. Mavituncalılar, Dubai’deki Jumeriah Beach Residence de dahil olmak üzere çeşitli büyük ölçekli gayrimenkul geliştirme projelerinin, finansal yapılandırma ve fon temini konularında liderlik görevi üstlendi.


Hedef, bölgedeki en büyük yatırım şirketlerinden biri olmak

ilestone faaliyetlerine Beylikdüzü’nde büyük bir arazi yatırımı ile başladı. Daha sonra Koray İnşaat’ın bir projesine iştirak eden şirket Türkiye’de gayrimenkul alanında yüksek standartta projeler yapmak için açık fon tipi yatırımlara imza atacak. Milestone’un özel ortaklık yapısı nedeniyle hızlı, atak ve etkin olduğunu söyleyen Yönetici Ortak Kerem Mavituncalılar, “Yatırım yönetimi konusunda bu coğrafyada en büyük çaplı ve başarılı yatırım şirketlerinden biri olmayı hedefliyoruz” dedi.

“Yabancı olarak görmüyoruz”

ToplantIda konuşan Ulaştırma Bakanı Faruk Özak Türkiye’nin özelleştirme ve yabancı sermayede rekor kırdığını vurgulayarak, “Burada temel politikamız kazan-kazan ilişkisidir” dedi. Özak “yabancı şirket” gibi bir yaklaşımın artık söz konusu olamayacağını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Yabancı şirket demeyelim artık, bizim şirketlerimiz bunlar. Önümüzdeki süreçte işveren üzerindeki yükleri azaltacağız. İstihdam artışı için yapmamız gereken budur.”

Şehitler için 100 bin $

Milestone Capital Partners, şehit aileleri için düzenlenen son yardım kampanyasına 100 bin dolarlık bir katkıda bulundu. Bu yardım, firmadan bir yetkilinin açıklamasından değil, konuyu öğrenen Faruk Özak’ın konuşmasında yaptığı vurgu ile ortaya çıkmış oldu.

Arazi bankacılığı da yapacak

Milestone Capital Partners faaliyet alanlarından birini arazi bankacılığı olarak belirledi. Firma, kalkınmakta olan bölgelerde sonradan değerlendirmek amacıyla arazi alacak. Bu amaçla arazi arayışlarına başlayan Milestone, piyasa değerinin altında hemen satılmak üzere teklif edilen ya da çözümlenmesi gereken problemleri olan gayrimenkul olanaklarını araştırıyor.

Vatan/Özlem Ermiş
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 02:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali özakın IP: 85.101.100.xxx Tarih : 1.01.2008 13:38:32

bu haberleri okuyunca çok gururlandım kendisini küçüklüğünden beri tanıyorum. babası türkiyenin en kıymetli insanlarından birisidir. firmasında aralıksız 26 yıl çalışmışımdır ve türkiye tekstil camiasına çok değerli elemanlar yetiştirmiştir. keremin bundan sonra daha büyük projelere imza atacağına inanıyorum