19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Mobil telefon abone sayısı 50 milyonu aştı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de mobil telefon abone sayısının bugünlerde 50 milyonu, geniş bant hızlı internet erişiminde ise 2.5 milyonu aştığını bildirdi.

Yıldırım, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Tam Yetkili Temsilciler Konferansında yaptığı konuşmada, bilgi iletişim teknolojilerinin farklı anlayışları işbirliğine dönüştürdüğünü, insanların ve ülkelerin birbirini daha yakından tanımalarına, yakınlaşmalarına ve itilaflarını sona erdirmelerine fırsat sağladığını kaydederek, ülkeler ve bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını gidermeye araç olduğunu dile getirdi.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin "Sosyal ve iktisadi hayata doğrudan etki eden, her derde deva bir ilaç" gibi algılanması gerektiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, "Her ilaç gibi bu teknolojilerin de kötü niyetli ve yanlış kullanımının önlenmesi için üretim standartlarının, kullanım şartlarının doğru belirlenmesi zorunludur" dedi.

Yıldırım, bugün Türkiye'de sabit telefon abone sayısının yaklaşık 19 milyon olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sabit telefonda hane başına penetrasyon oranının yüzde 100 olduğunu ifade etmek isterim. Ayrıca mobil telefon abone sayısı bugünlerde 50 milyonu aşmıştır. Bu da nüfusa göre, yüzde 70 bir penetrasyon oranına karşılık gelmektedir. Özellikle hükümetimiz döneminde, son üç yılda mobil telefon hizmetlerinde iki katına varan bir artış olduğunu ifade etmek istiyorum. Son üç yılda ülkemizde geniş bant hızlı internet erişimine de göz attığımızda, bugün itibariyle abone sayısı 2.5 milyonu aşmış bulunmakta, bir başka deyişle 16 milyon vatandaşımız internet kullanabilir hale gelmiş bulunmaktadır."
A.A
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 14:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?