20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Moghadam: Yeni stand by dönüm noktası

Ankara - Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam, başarılı bir programın ardından imzalanacak yeni stand by anlaşmasının Türkiye-IMF ilişkilerinde dönüm noktası olduğunu söyledi.

IMF ile sürdürülen yeni stand by görüşmelerinin tamamlanması ve niyet mektubunun taslağının genel hatları üzerinde mutabakat sağlanması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Moghadam, Türkiye’nin ekonomik programlarının çok önemli bir başarı sağladığını belirterek, bu sayede enflasyonun ve faizlerin ciddi şekilde düştüğünü vurguladı.

Kamu maliyesinin disiplinli yönetilmesinin büyüme getirdiğine dikkat çeken Moghadam, "Önümüzdeki dönemde de kamu maliyesi politikaları çok önemlidir ve bunda da herkes hem fikir" dedi.

Borçların düşürülmesiyle faizlerin düşmeye devam ederek AB seviyesine getirileceğini, ekonominin daha dinamik ve şoklara dayanıklı olacağını ifade eden Moghadam, enflasyonun AB seviyelerine indirilmesi ve bu seviyelerde tutulmasının bu anlaşmanın esaslarından birini oluşturduğunu bildirdi.

Moghadam, "Şimdi esas nokta, kazanımların nasıl kalıcı yapılacağı. Sosyal güvenlik, vergi reformları, finansal sektör reformu, yatırım ortamının iyileştirilmesi gibi reformlar, olumlu gelişmelerin devamının garantisidir" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 14:41:06
Güncelleme :14 Aralık 2004 Salı 14:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?