16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Mükellefe yol gösterme haritası

Gelir İdaresi Başkanlığı, değişik konularda mükelleflere yol gösterme rehberleri hazırladı.

Vergi Dairesi Başkanlıkları ve Vergi Dairelerine gönderilen, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine de konulan rehberlerde, ilk aşamada gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinde işe başlama, vergi uyuşmazlıklarının çözümü, vergilemede adres ve özürlüler konusu işlendi.

Gelir ve Kurumlar Vergisi Mükelleflerinde İşe Başlama ve Mükellefiyette Meydana Gelen Değişiklikler Rehberinde, gerçek ve tüzel kişilerde mükellefiyetin başlatılması, değişiklik yapılması ve sona erdirilmesi durumlarında ne yapılması gerektiği ve hangi belgelere ihtiyaçları duyulduğu tek tek anlatılıyor.

Vergi Uyuşmazlıklarının İdare İle Çözümünde Uzlaşma Rehberinde de tarhiyat öncesi ve tarhiyat sonrası uzlaşma müessesesinin işleyişi konusunda mükellefler bilgilendiriliyor.

Vergilemede Adresin Önemi Rehberinde vergi dairesi ile mükellef arasında vergisel işlemlerde iletişimin önemi ortaya konulurken, Özürlüler İçin Vergi Rehberinde ise özürlülerin ekonomik ve sosyal yönden desteklenmesi amacıyla yapılan hukuki düzenlemeler ve vergiye ilişkin dilekçe örnekleri yer alıyor


aa
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 11:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?