19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Murat Dağı’nda altın bulundu

Uşak’ın Banaz ve Kütahya’nın Gediz ilçeleri arasında kalan Murat Dağı’nda, ABD’li bir firma tarafından uydu aracılığıyla altın rezervi tespit edildi. 

ABD’li bir firma tarafından Türk Hükümeti’nin izni alınarak geçtiğimiz yaz, Uşak’ın Banaz ve Kütahya’nın Gediz ilçelerini sınırlayan Murat Dağı’nda başlatılan sondaj çalışmaları sonucu, yeni bir altın madeni rezervi bulundu.

Ormanlık alanda yer alan rezervin olduğu bölgelerde ağaçların numaralandırılarak tespit çalışmalarının yapıldığı gözlendi.

Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem, “Murat Dağı’nda bol miktarda altın rezervinin olduğu söyleniyor. MTA’nın vermiş olduğu arama izniyle burada bir takım çalışmalar yapıldı. Yer altında bulunan kaynakların yeryüzüne çıkarılarak ekonomiye, refaha katkısı olur diye düşünüyorum” dedi.

ÇEVRECİLER TEDİRGİN 

Çevreciler ise sondaj çalışmalarının çevreye zarar vermesinden endişe ediyor. Uşak Doğa Severler Grubu Üyesi Özdemir Postacı, “Tabii bu sondajlar yapılırken de ülkenin ekonomik şartlarının gereği bu madenin çıkarılması gerekir. Fakat en önemli olanı doğanın katledilmemesi ve bozulmaması gerekir. Bölgede çam ağaçları kesilmiş, yerlerine yenilerinin getirilmisi gerekiyor” diye konuştu.

Madenin önümüzdeki günlerde işletilmeye başlanması bekleniyor.






ntv
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 14:06:54
Güncelleme :11 Aralık 2006 Pazartesi 14:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şaban Belada IP: 88.226.134.xxx Tarih : 12.12.2006 11:29:54
Vay Türkiyem Vay Kaynaklarından bi haber milletinin madenlerini kimler bulup kimler alıyo. Türkiyemizin hiç bir eksiği yok petrolü,doğalgazı,bor madeni,altını, kömürü vb daha bir çok kıymet ama gel gör ki kıymetini bilen yok. Allah sonumuzu hayr etsin. vesselam Allah akıl fikir versin.