31
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Muş’ta esnaf kepenk kapatıyor


Türkiye’nin en fakir illerinden biri olan Muş’ta son birbuçuk yıl içinde 500 esnaf kepenk indirdi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Talip Devrim, kentteki 1785 esnafın üç yıldır odaya aidat bile ödemediğini söyledi. 

Mobilyacılıkla uğraşan Necat Çetin, iflas ettiğini belirterek, mağazanın girişine, ‘Kapatıyoruz hükümetin canı sağolsun’ yazılı bez afiş astı. Çetin, “Yıllardır prim, elektrik, su ve telefon borcumu ödeyemiyorum. Ancak bu kadar dayanabildim” dedi.
Çetin, yarı yarıya indirim uyguladıklarını yine de ilgi görmediğini söyledi. Prim, elektrik, su ve telefon borçlarını ödeyemediğini anlatan Çetin, “İşler çok kötü. Vatandaş alışveriş yapamıyor, çünkü para yok. Tarım ve hayvancılık bitti. Parasız kalan köylü, köyden çıkmıyor” diye konuştu. 

Kenti işçi ve memur aylıklarının ayakta tuttuğunu söyleyen Talip Devrim, Muş’un her geçen gün kan kaybettiğini ileri sürdü. Devrim, “Piyasa darlığı esnafı perişan etti. Siftah bile yapamadan günü bitiren esnafımız var. Hepsi de borç yükü altında eziliyor. İşsizlik nedeniyle kahvehaneler dolup taşıyor” diye konuştu.
Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren esnaf Taner Akalın ise piyasada yaprak kıpırdamadığını anlattı.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 11:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.229.xxx Tarih : 18.06.2008 21:35:22

haberler konu olmuyor ama esnaf intaharları şu sıra patladı hatta keneden daha fazla can alıyor sadece balıkesir merkezde son 6 ayda 10 esnaf intihar ettimiştir