22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Nahum yeniden sahaya döndü

Uzun yıllar otomotiv sektöründe üst düzey yöneticilik yapan Jan Nahum, geri döndü.

Uzun yıllar otomotiv sektöründe üst düzey yöneticilik yapan Jan Nahum, ağabeyiyle birlikte kurduğu Hexagon Danışmanlık ile otomotivde tasarım ve nanoteknolojide marka planlıyor.

Türkiye'nin otomotivin değer zincirinde üretimin önündeki kısmı oluşturan tasarım, geliştirme, konsept, prototip, mühendislik konusunda artık bir aşama yapma durumunda olduğunu vurgulayan Nahum, “Fakat bunun bir kısmı eksik. Üretimi olmayan, yani bir üreticiye veya yabancı bir lisansöre bağlı olmayan, özerk bir otomotiv altyapısı varlığına ihtiyaç var. Biz ona soyunalım dedik. Yan sanayi, yabancı ortağı olmayan daha küçük otomotiv sanayiyle büyük şirketlerin darbesel dönemlerinde yükünü onlardan alan destekleyici bir tohum atalım istedik'' şeklinde konuştu.

Bu alanda katma değer yaratmak üzere işe giriştiklerini anlatan Nahum, “Nasıl bir vakitler Türk aracını Avrupa alır mı almaz mı konusunda tereddüt yaşandıysa, şimdi acaba Türkiye'de tasarlanan olur mu olmaz mı tereddütü var. İnşallah bu, önümüzdeki 10 yılda kırılacak'' dedi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 11:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?