28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Nakliyecilerden kontak kapatma eylemi

Ankara Nakliyeciler Derneği Başkanı Kaptan Erdem, 25 Şubat`ta yürürlüğe girecek Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile nakliyecilere ``yetki belgesiz taşıma yasağı`` getirilmesini protesto amacıyla bugün yurt genelinde birçok ilde kamyoncuların çalışmayacağını bildirdi.

Nakliye Platformu`nun söz konusu yönetmeliğe ilişkin Şaşmaz Nakliyeciler Sitesi`nde düzenlediği basın toplantısına, çok sayıda kamyoncu da katıldı. Platform adına konuşan Ankara Nakliyeciler Derneği Bakanı Kaptan Erdem, Ulaştırma Bakanlığı`nın hazırladığı söz konusu yönetmelikle emeklerine kastedildiğini savundu.

Erdem, bu düzenlemeyle kamyonculara ``yetki belgesiz taşıma yasağı`` getirildiğini ve 200 milyarı bulan belge ücretini ödemeye gücü yetmeyen ve banka teminat şartlarını yerine getirmeyen 450 binden fazla karayolu nakliye mensubunun ``devlet eliyle işsizleştirilmiş olacağını`` öne sürdü.

Sektör olarak Anayasa ile yasalara kesinlikle karşı olmadıklarını, sektörün AB kural ve uygulamalarına uygun biçimde düzenlenmesini kendilerinin istediğini, ancak yapılan bazı düzenlemelere itirazları olduğunu anlatan Erdem, dünyanın hiçbir ülkesinde vatandaşlarını işsiz bırakmak için yasal düzenleme yapılmadığını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 13:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?