15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Nükleer santrala bir adım daha

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, nükleer santral konusunda Teknoloji Seçim Raporu'nun hazırlandığını bildirdi.

Nükleer Sektör Toplantısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler başkanlığında, nükleer santrallerle ilgilenen 18 firma ve Elektrik Üreticileri Derneği temsilcilerinin katılımı ile bakanlık konferans salonunda başladı.

Nükleer enerji konusunda yapılması gereken hemen her türlü çalışmayı yaptıklarını, nükleer santral yapımı ile ilgili teknolojik ölçütleri tespit ederek bir teknoloji seçim raporu hazırladıklarını belirten bakan Güler, nükleerle ilgili özel sektörün görüşlerini bir kez daha alıp, konu ile ilgili tasarıya son şeklini vermek üzere bu toplantının düzenlendiğini belirtti.

Konu ile ilgili tasarıda, nükleer güç santrallerinin kurulması, işletilmesi ve enerji satışına ilişkin konuların detaylandırıldığını kaydeden Güler şöyle konuştu:

"Çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Özel sektörün yaptığı çalışmalar, bu konuda geldiği aşama ve yabancı firmalarla yaptıkları görüşmeler hakkında bu toplantıda detaylı bilgi almak istiyoruz.

İlgili kanun tasarısının 3. maddesinin 4. fıkrasında (kurulacak santrallerin megavat elektrik cinsinden toplam elektrik kapasitesi, santrale ilişkin yer tahsisi, lisans bedeli, altyapıya yönelik teşvikler...Bakanlar Kurulunca belirlenir) deniliyor. Bu spesifik maddeyi de bu toplantı da görüşe açacağız."


aa
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 16:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?